Сензациите в пресата: Хубчев удря с Алар в атака, няма решение за Костов

Двама дебютират за Черно море на „Герена“, Томаш прави промени за Витоша и още…

Сензациите в пресата: Хубчев удря с Алар в атака, няма решение за Костов

Сензациите в пресата днес, неделя, 15.09.2019 година:

„Меридиан мач“: Хубчев удря с Алар в атака, няма решение за Костов
Треньорът на Левски Петър Хубчев ще направи две промени в състава от дербито с ЦСКА, което завърши 2:2. Като титуляри срещу Черно море ще излязат Франко Мазурек и Дени Алар. Първият пропусна битката с „червените“ заради контузия, но се възстанови бързо и дори подобри формата си по време на мини подготовката в Добринище. Освен това Нашименто не успя да се възстанови и Мазурек ще заеме неговото място. Португалецът от вчера се раздели със Станислав Костов и вече започна бегови тренировки. Очаква се проблемите му да отшумят за най-старото столично дерби със Славия, което идва след двубоя с Черно море. Алар пък е предпочетен пред Найджъл Робърта, който пропътува доста заради ангажиментите си към националния отбор на Кюрасао. Освен това се разчита, че австриецът има повече сили, за да води битка със здравата защита на „моряците“, която бе подсилена отново от Даниел Димов. Бившият играч на Левски се слави с ръста си и добрата игра с глава. В същото време на „Герена“ все още не са взели окончателно решение за Станислав Костов. Както е известно, в Германия смятат, че той се нуждае от операция, но „сините“ не са сигурни дали това наистина е наложително.

„Тема спорт“: Променен Берое за Витоша

Берое посреща Витоша утре от 20:00 часа в опит да сложи край на серията си от две загуби. Заралии паднаха с 1:2 от Царско село и Етър и напрежението в клуба пак се покачи. Добрите новини за треньора Александър Томаш са от кадрови характер. На разположение са 3-ма футболисти, които досега не бяха в плановете на наставника. След травми в групата може да се завърнат Георги Ангелов и Зоран Йосипович, а новото попълнение от Брюж Ахмед Туба също е на линия. Освен тях Алкан ще се появи сред 11-те, като ще замени наказания Бандаловски. Санкционираният бранител е единственият липсващ. Така дилемата пред Томаш е кого да остави извън групата, тъй като има доста избор. Със сигурност сред 18-те ще влезе Йосипович поради липсата на друга алтернатива на Камбуров в атака. В стартовия състав ще има промени спрямо загубата от Етър. Възможно е на пейката да седнат Меледже и Минчев, а друг нов - офанзивният халф Ибрахима Конте, да запише първи мач като титуляр. Той вече дебютира срещу болярите.

„Меридиан мач“: Двама дебютират за Черно море на „Герена“

Играчите на Черно море ще имат основна задача да спрат крилата на Левски Паулиньо и Станислав Иванов. За тази цел варненци цяла седмица тренираха как да уплътнят фланговете си, за да на държат далеч атаката на „сините“ от наказателното си поле. За това се очаква да настъпят сериозни промени в титулярния състав. Според запознати дебют на „Герена“ ще направи Фахд Актау. Холандецът ще бъде предпочетен като ляв бек за сметка на Цветомир Панов. Последният по принуда се изявяваше там, след като е по-силен в дясната зона. Актау, който е юноша на Херенвеен, до този момент попадаше в групата за мачовете, но така и не записа минута. Ще има промяна и на вратата. Там също може да се появи дебютант. Това е роденият в Швейцария Миодраг Митрович, който лекуваше травма от началото на първенството. Той ще бъде предпочетен пред Дюлгеров, за който Илиан Илиев и помощниците му смятат, че има нужда от почивка. Андраде и Панайотов ще спират атаките на „сините“ в средата на терена, а по крилата ще действат младите Минчев и Илиан Илиев-младши. Атаката ще бъде поверена на бразилците Жоржиньо и Родриго Енрике, след като Исмаил Иса не успя да се възстанови за мача, както и Дани Кики.

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки