Отново скандал! Уволниха италиански журналист за расизъм в ефир срещу Лукаку

Вижте подробности

Отново скандал! Уволниха италиански журналист за расизъм в ефир срещу Лукаку

 Италианският анализаротр Лучано Пасирани бе изгонен от телевизионен канал, след като направи расистка забележка за Ромелу Лукаку, предлагайки на играч да даде на нападателя "десет банана", за да разсее белгиеца.

 
Коментаторът се появи като гост в TopCalcio24 и заяви, че Лукаку е различен от всеки друг играч в Серия А. 
 
„Не виждам друг играч в Серия А като Лукаку. Няма такъв нито в Милан, нито в Интер, Рома или Лацио. Той е един от най-силните и много го харесвам точно заради това. Той е поне два пъти по-силен от Сапата от Аталанта", заяви журналистът.
 
"Тези играчи имат нещо повече от останалите. Това са момчетата, които изработват попаденията и влачат отбора. Ако излязат един на един с теб, си мъртъв, падаш на земята. Единственият начин да го изпревариш е да му дадеш десет банана да яде." 
 
Скоро след изказването, Пасирани осъзна грешката си и се извини, настоявайки, че се е пошегувал и не е целял растистки коментар. Режисьорът на канала Фабио Равезани излезе в ефир почти веднага, за да повтори извинението и обяви, че Пасирани никога повече няма да се появи в телевизията.
 
По-късно Равезани написа в социалните мрежи: „Една част от предаването бе широко разпространена и тя не включва последвалото извинение на госта, затова тежестта на коментара остава и изисква също сериозни мерки.“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки