Сензациите в пресата: Нашименто държи на тръни Левски

В Лудогорец искали словашки треньор, Бусато и Мазику остават титуляри

Сензациите в пресата: Нашименто държи на тръни Левски

Най-интересните теми от българската преса днес, 18 септември:

 

„Меридиан мач”: Нашименто държи на тръни Левски

 

Халфът на Левски Фелипе Нашименто продължава да държи на тръни Петър Хубчев. Португалецът и вчера не успя да се присъедини към съотборниците си по време на първото занимание преди дербито със Славия. Очакваше се, че той ще е на линия, но това не се случва поне до този момент. Фелипе имаше проблеми преди дербито с ЦСКА, но стисна зъби и излезе като титуляр. Той обаче не успя да издържи и бе заменен принудително, а след това бе оставен да се готви на облекчен режим. Така прогнозите, че ще бъде готов за Славия може и да не се сбъднат.

 

„Тема спорт”: Бусато и Мазику остават титуляри

 

ЦСКА ще разчита като титуляри Във втори пореден мач на вратаря Густаво Бусатo u фланговия играч Брадли Мазику. Двамата оставиха доста  добри впечатления при успеха с 1:0 над Ботев Пд и ще попаднат сред 11-те и срещу Царско село този петък. Бразилският страж имаше 5 важни намеси в срещата, като Люпко Петрович го похвали за изявите. Специалистът заяви, че Бусато си е заслужил шанса с работата в тренировките и допълни, че може отново да го пусне в предстоящия кръг. Люпко се изказа още по-ласкаво за Мазику, като го обяви за най-добрия ляв бек в първенството. Не е изключено обаче французинът да има по-офанзивни функции срещу Царско село. Възможно е той да стартира като крило, а Жеферсон да е в отбрана по левия фланг. При това положение извън състава ще остане разочаровалият Соломон Отабор. На този етап англичанинът не убеждава с изявите, а конкретно в Коматево бе сред най-слабите на терена.

Промените в състава на ЦСКА ще са минимални, като най-вероятно изваждането на Отабор от 11-те ще е единствената от тях. Кери отново ще напада по фланга, а Евандро и Coy ще водят атаката. За втори пореден двубой резерва ще остане Тиаго. Той се включи за половин час срещу Ботев Пд, но пак разочарова, а Петрович се скара на щаба защо изобщо го е пуснал в игра. Португалецът беше заменен още на полувремето във вечното дерби (2:2).

ЦСКА посреща Царско село в петък от 20:00 часа. Билетите са в продажба от вчера, като запазват цената си -12 лева за сектор А, 8 за В и 6 за Г. Децата до 7-годишна възраст влизат безплатно. Пропуските могат да се закупят от фен магазина на "Армията", мрежата на БестТиkeтc, OMV, Office 1, Orange и касите на зала "Арена Армеец". Царско село е дебютант в елита, но няколко пъти е играл контроли с ЦСКА. Собственикът на клуба Стойне Манолов е бивш директор на червените и популярен привърженик на тима.

 

„Меридиан мач”: В Лудогорец искали словашки треньор

 

Медиите в Полша разкриха едно от имената, с които Лудогорец е преговарял за треньорския пост. Става дума за словашкия специалист Мартин Шевела. Изданието gol24.pl съобщава, че 43-годишният наставник е предпочел Заглембие Любин пред работата в България. Вчера Шевела бе утвърден като треньор на „миньорите", в чийто състав личи името на бившия защитник на Лудогорец Любомир Гулдан.

Шевела впечатли през миналия сезон, когато изведе Слован Братислава до титлата на Словакия. Той обаче напусна клуба след отпадането от черногорския Сутиеска Никшич още в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. В своята кариера Шевела е работил и в Тренчин. Там започва като асистент през 2012 г., а напуска през 2017.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки