Пореден крах за борбата на световното

Мими Христова и Мария Оряшкова аут от шампионата

Пореден крах за борбата на световното
Пореден провал преживяха националите ни по борба на световното първенство в Нур-Султан (Каз). Двете ни участнички в олимпийските категории – Мими Христова (до 57 кг) и Мария Оряшкова (до 76 кг) паднаха още в първите си срещи.  
 
Носителката на сребърен медал от Европейските игри в Минск през юни Мими Христова се изправи срещу французойката Матилде Ривиер на старта, но не успя да я преодолее, губейки с 2:4.
 
Още в следващия си двубой обаче французойката падна от нигерийката Одунайо Адекуоройе с 0:10 и не успя да изтегли Христова към репешажите за бронза и квотите за Токио 2020.
 
Същото се случи и с Мария Оряшкова, която въобще не бе конкурентна на представителката на Киргизстан Айпери Кизи. Българката загуби след 0:10, а веднага след това Кизи падна от канадката Ерика Виебе с 0:5 и така направи краха на боркините ни пълен, като не успя да изтегли Оряшкова към спора за медалите и визите за Япония.
 
Днес на тепиха ще излезе още една българка - Юлиана Янева (65 кг), която стартира директно от 1/8-финалите. Нейната категория обаче не е олимпийска, а в първата си схватка дебютантката ще мери сили с Джесика Бруйет от Канада. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки