Вики Томова се опъна на Осака, но не успя да сътвори чудо (ВИДЕО)

Българката записа 3 пробива в мача

Вики Томова се опъна на Осака, но не успя да сътвори чудо (ВИДЕО)
Виктория Томова бе на косъм от това да сътвори чудо в двубоя си срещу шампионката от Australian Open Наоми Осака на турнира в японския град Осака.
 
Българката бе абсолютно равностойна на своята съперничка, но в крайна сметка загуби след 5:7, 3:6 от именитата си съперничка.
 
Двубоят бе изпъстрен с обрати и пробиви, но японката се оказа по-устойчива във важните моменти
 
Мачът започна перфектно за заемащата 181-а позиция Томова, която взе откриващото подаване на Осака, въпреки че японката поведе с 40:0. След това резултатът набързо набъбна до 3:0 гейма за Виктория, която макар и трудно взе своя сервис, но след това записа нов брейк на сметката си.
 
Наоми обаче веднага върна единия пробив за 1:3, а след това спечели и подаването си, приближавайки се до българката – 2:3. Последва бърз сервис гейм за първата ни ракета и резултатът стана 4:2 за нея. Тук обаче Осака вдигна темпото и заигра доста по-съсредоточено. Тя стигна до 4:4, записвайки нов пробив, а след това поведе при 6:5.
 
Притисната до стената Томова съвсем се срина и предаде бързо сервис гейма си, без да запише и една точка в него. Така след 7:5 японката поведе с 1:0 сета.
 
Втората част започна изключително оспорвано, отново на сервис на Осака. Шампионката от Големия шлем поведе с 40:0, но след това настъпи моментът на Виктория, която успя да изравни – 40:40. Последваха 3 възможности за Наоми да затвори гейма в своя полза, но тя не се възползва от тях. Вместо това българката получи три шанса за пробив, като успя да го постигне в последния и да поведе с 1:0.
 
Томова увеличи преднината си на 2:0, като взе своя сервис. Това явно ядоса именитата й съперничка и тя отново започна да играе по-концентрирано и ефективно. Така Осака върна пробива и изравни резултата, а след това затвърди добрата си игра като поведе с 3:2.
 
Последваха 3 гейма, в които всяка тенисистка взимаше подаването си до 4:3 за представителката на домакините. Тогава обаче Виктория отново се пропука и позволи на Наоми да вземе подаването й, повеждайки с 5:3, а след това почти без съпротива капитулира за края на сета и мача – 6:3 и 2:0 сета за Осака.    
 
Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки