НОВ СПЕКТАКЪЛ! Непримирим Атлетико отмъкна точка от Ювентус в последната минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Дюшекчиите" изоставаха с два гола до 70-та минута, но не допуснаха поражение на "Уанда Метрополитано"

НОВ СПЕКТАКЪЛ! Непримирим Атлетико отмъкна точка от Ювентус в последната минута (ВИДЕО+СНИМКИ)

Атлетико (Мадрид) и Ювентус завършиха наравно 2:2 на "Уанда Метрополитано" в първия си мач от тазгодишното издание на Шампионската лига. Двата отбора, които сътвориха два спектакъла на 1/8-финалите през миналата година, тази вечер отново не разочароваха и след като губеха с 0:2 "дюшекчиите" успяха да направят частичен обрат, за да се доберат до точката. 

Срещата в Мадрид започна много равностойно, като това се запази за цялото първо полувреме. В 11-та минута домакините създадоха първото по-опасно положение, след като Жоао Феликс направи отличен индивидуален рейд и се опита да завърши сам атаката си с нисък удар, но Шчезни улови. Малко след това и Хименес стреля с глава след корнер, но неточно. 

В 23-та минута Роналдо пробва удар към вратата, но Облак спаси изстрела на португалеца. Пет минути преди края звездата на Юве пробва още един изстрел, но отново Облак спаси.

След почивката Ювентус показа съвсем различно лице и атаките им станаха далеч по-опасни. В 48-та минута Игуаин беше изведен с дълъг пас напред, аржентинецът не комбинира с влизащия на скорост Роналдо, а пусна хитър пас към Куадрадо, който навлезе в наказателното поле и с перфектен удар в далечния ъгъл откри резултата. 

В 54-та минута при нова контра Данило пропусна отлична възможност да центрира към Роналдо и опитът му за удар беше блокиран от Савич. След точно час игра Атлетико разиграха отличен триъгълник отдясно, като Коке получи топката в наказателното поле и върна към Хименес, но защитникът стреля над вратата. 

Само пет минути по-късно торинци удариха за втори път. Роналдо получи след центъра, напредна мощно и разтегли към Алекс Сандро, който прати остро центриране и Матюиди засече с глава за 0:2. 

В 70-та минута обаче Атлетико веднага отвърна. Мадридчани изпълниха бързо пряк-свободен удар и Стефан Савич бе над всички в наказателното поле на гостите, за да намали изоставането на своя тим. 

Само три минути по-късно Игуаин се откри на отлична позиция и стреля, но Облак спаси, а при добавката си Матюии бе спрян от Трипиер на голлинията.  Осем минути преди края Витоло получи отличен шанс да стреля извън наказателното поле и го направи, но Шчезни спаси с една ръка. Секунди по-късно Корея се пребори за топката до аут линията и центрира остро в малкия пеналт, където стана истинско меле и при опита на Де Лихт да изчисти топката, той я прати в ръката на Бонучи. Логично, всички в червено-бяло заобиколиха съдията с претенции за дузпа, но той не отсъди такава. 

Атлетико (Мадрид) продължиха да търсят с всички сили изравнителния гол и след блокиран удар на Ерера топката излезе в корнер за домакините. При него отново плеймейкърът надскочи всички в наказателното поле и прати топката в мрежата на Шчезни точно след като бяха изминали 90 минути. 

Така двата отбора, които са фаворити за първите две места в групата си поделиха по една точка, като със сигурност "дюшекчиите" са по-щастливи от резултата.

Атлетико (Мадрид) - Ювентус 2:2
0:1 Куадрадо 48
0:2 Матюиди 65
1:2 Савич 70
2:2 Ерера 90

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Атлетико: Облак, Лоди, Хименес, Савич, Трипиър, Лемар, Саул, Коке, Партей, Феликс, Коста;

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Сандро, Матюиди, Пянич, Кедира, Куардадо, Роналдо, Игуаин;

Гуардиола: Борим се за трите трофея

„Ние вършим невероятна работа“

Наполи утроява заплатата на Кварацхелия

Грузинецът е считан за основния лидер на отбора

Шаби Алонсо потвърди: Оставам в Леверкузен

„Уведомих ръководството на Байер, че ще продължа работата си и догодина“

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки