Тони Уот влезе в списък на еднократните чудеса в Шампионска лига

В списъка попадат 18 съ­стезатели

Тони Уот влезе в списък на еднократните чудеса в Шампионска лига

"Всяко чудо за три дни", е ка­зал народът, а престижното британско издание FourFourTwo подготви обширен материал за играчите, оставили едно­кратна следа в Шампионската лига. В списъка попадат 18 съ­стезатели, сред които е напа­дателят на ЦСКА Тони Уот. Те впечатляват за кратко като Халеевата комета, след което кариерите им залязват.

Тек­стът за шотландския играч гла­си: "Тони Уот нахлу в Шампион­ската лига по запомнящ се на­чин при успеха с 2:1 за Селтик над Барселона на "Паркхед" през 2012-а. Той се включи от пейка­та при 1:1, след което 18-годишният нападател показа спо­койствие и нерви като на ве­теран, за да вкара покрай Вик­тор Валдес за крайното 2:1. То­зи успех се оказа ключов за класирането на Селтик на 1/8-финал. Тогава се говореше, че Кени Далглиш е голям фен на Тони Уот и трансфер на юг към Ливърпул беше обсъждан в ме­диите. Всичко за Тони след гола срещу Барселона обаче тръгна надолу. Липса на концентрация под ръководството на Нийл Ленън доведе до преотстъпване­то на младежа в белгийския Лиерс, а след това изненадващо бе привлечен за постоянно от Стандард Лиеж. В момента Уот е в 11-ия си различен клуб - ЦСКА, а вече е на 25", пишат от FourFourTwo.

Част от другите фут­болисти, посочени като чудо за един ден в ШЛ, са Луис Адриано, Мауро Бресан, Жером Ро­тен, Хакан Якин, Симоне Индзаги, Диего Тристан, Милош Красич, Бурак Йълмъз, Райън Бабел, Ларс Рикен и Франческо Коко.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки