Белия: Още зимата ми търсеха заместник

"Проблемът на Ботев е в междинното звено между собственик и треньор", сподели Николай Киров

Белия: Още зимата ми търсеха заместник

 Бившият вече треньор на Ботев Пловдив Николай Киров-Белия заяви, че шеф в клуба е търсил негов заместник още през зимата. Белия бе освободен след загубения финал за купата с Локо Пд през май.

 
„Всеки човек си носи кръста в този живот. Аз приемам това, че сме загубили, но не мога да се примиря, че не спечелихме купата. Наясно съм какво изпуснахме, наясно съм как. Това са неща, които цял живот ще помня. Хората казват, че за един бит двама небити давали. Е, значи да кажем, че съм си научил урока. Затова и сега все още съм уверен, че не трябваше да подавам оставка. Свикнал съм обаче да приемам нещата с високо вдигната глава. Затова и не бягам от отговорности и от уволнения. Треньорската професия е такава. Трябва да си готов за най-лошото още в деня, в който те назначават, пък било то на Барселона или Челси примерно.
 
Дни след финала имах разговор с президента Георги Самуилов. Той ми каза: „На 29 май ще ти съобщя решението си“. Така се и случи, съобщи ми го.
 
Проблемът на Ботев е в междинното звено между собственик и треньор. Комуникацията между футболистите и треньорите, от една страна, и собственика е леко компрометирана. Убеден съм, че всяко решение на Георги Самуилов е за доброто на клуба.
 
За трите години начело в мъжкия отбор интегрирах Серкан Юсеин, Кристиан Димитров, а през последния сезон и Кристиан Добрев. В групата по-често взе да попада Слави Шопов. Нали сте сигурни, че като бивш директор на ДЮШ познавам всяко едно дете на „Коматево“. Вземете за пример Кристиан Димитров. Когато дойде при нас в младшата, той бе централен нападател с актив от 30 мача и един гол. Обсъдихме с Пепо Пенчев как да използваме физиката му и решихме, че е идеален за централен защитник. Лично аз му издействах да отиде под наем в Монтана. На следващата година той дойде почти готов за мъжете. С много работа стигна до националния отбор. Към изброените като прибавим Терзиев, Марин и Апостолов нещата стават добри. Имало е мачове, в които започваме с 5-6 юноши“, каза Белия пред „Марица“.
 
„От зимата насам информациите за моята смяна зачестиха. Колега, водещ тим от Първа лига, ми позвъни и каза, че наш директор го питал дали има необходимите лицензи и е готов да поеме отбора. Поставих въпроса пред Борда, но се оказа, че никой не знае за това. А тогава още бяхме по средата на пътя в шампионата и за финал за купата не се и говореше. Точно бяхме продали четирима от титулярите и се чудех какво да правя. Вместо да търсим техни заместници, директорът търсеше мой“, добави Киров.
Атанас Караиванов: Ще работим за прехвърляне на администрацията на професионалния футбол към лигата

Убеден съм, че Георги Иванов ще се справи, коментира президентът на БПФЛ

Керкез: Каквото и да кажем, ще е излишно

„Когато загубиш с 0:4, нещата не са добри“

От лагера на Бербатов към феновете: Гонзо е мъжкар, дайте му шанс!

Вижте интервю с Петър Величков

Михаил Вълчев отчете грешка в Левски

Вижте какво каза бившият треньор на "сините"

Гонзо: Някои момчета не са толкова почтени колкото се представят

Вижте какво каза Георги Иванов ден преди конгреса на БФС

Касабов: Българският футбол не е толкова зле, при Георги Иванов вече се видя напредък

„Сега виждам, че някои неща могат да бъдат променени, но само с екип“

Шефът на Крумовград: Работим като добре смазана машина!

Ето какво заяви Басри Саров

Легенда на Ботев Пд: Лудогорец е с класи над нашия отбор

„Лошото е, че вече натрупахме доста поредни загуби от тях в Пловдив – цели 11“

Касабов: Ако ме изберат за президент, ще оставя Георги Иванов в БФС

Вижте какво каза кандидатът за най-високия пост в българския футбол

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки