Левски Лукойл отстъпи на румънския Крайова във втората контрола

Двубоят бе силно физически от първата минута, с много единоборства, и много нарушения, повечето от страна на румънския тим

Левски Лукойл отстъпи на румънския Крайова във втората контрола

 Левски Лукойл загуби със 72:73 от Крайова във втората контрола между двата отбора в зала "Универсиада". След като в първата среща "сините" бяха в състав от девет играчи, снощи останаха осем, като почивка получи Христо Захариев, оплакващ се от болки още от контролите в Солун.

 
И в този мач Левски държеше на защитата, с много агресия и тичане. За Крайова в игра се появи днес още един бивш играч на "сините" - Тайлър Лейзър, който доста промени облика на румънците. Двубоят бе силно физически от първата минута, с много единоборства, и много нарушения, повечето от страна на румънския тим. Това и изнерви обстановката в края на първото полувреме, но нещата се уталожиха без сериозни проблеми.
 
 
Левски имаше леко преимущество в резултата, но без да успее да се откъсне напред и видимо да превъзхожда съперника. На почивката домакините водеха с 34:33, а на старта на второто полувреме взеха 5-6 точки аванс. Разликата се запази и в голяма част от четвъртия период, макар че Крайова не се отказваше и непрекъснато догонваше, в един момент доближавайки се до само две.
 
В заключителните две минути от срещата двата тима влязоха именно при такава дистанция, а в последната минута румънците поведоха с точка заради агресията на Лейзър.
 
 
 
За Левски останаха секунди за последна атака, в които Джайлс Смит бе фаулиран, но пропусна два наказателни удара и така успехът остана за Крайова - 73:72. Баскетболистите на Левски пропуснаха много фаулове, във фрапираща разлика - 25/48 за "сините", докато съперникът изпълни в пъти по-малко. Петима играчи на българския тим вкараха 10 и повече, а най-резултатен бе Брандън Йънг с 15, а Джайлс Смит вкара 14.
 
Крайова направи цели 23 грешки, но спечели борбата под коша. Омари Гудул записа 21 точки и 12 борби за румънците.
 
bgbasket.com
Берое е на победа от титлата (ВИДЕО)

След втори успех над Монтана 2003

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика (ВИДЕО)

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки