Атлетико се издъни у дома срещу Селта (ВИДЕО)

Двубоят на "Уанда Метрополитано" завърши без гол

Атлетико се издъни у дома срещу Селта (ВИДЕО)

Атлетико Мадрид не успя да победи Селта Виго в среща от 5-тия кръг на Ла Лига. На своя "Уанда Метрополитано" момчетата на Диего Симеоне се скъсаха да пропускат и така и не успяха да отбележат решителния гол.

"Дюшекичиите" започнаха мудно, като в първата третина на двубоя единствено Фелипе Луис имаше шанс за гол, но шутът му беше блокиран.

В този момент момчетата на Симеоне натиснаха педала на газта и увеличиха своя натиск. Първо шанс се откри в 29-та минта за левия бек Ренан Лоди, който си проправи път отляво и стреля към вратата на Селта. Вратарят на гостите Рубен Бланко обаче се отчете с хубава намеса, за да запази паритета.

Минута по-късно беше ред и за пропуск на Жоао Феликс. Младият португалски суперталант пръв стигна до отбита топка, но ударът му беше париран по феноменален начин от Бланко.

Началото на втората част отново беше белязана с по-голяма активност от домакинския тим. Първо Коке успя да си изработи известно пространство на границата на наказателното поле, но свирешпият му удар отново беше париран от вездесъщия Бланко.

В 60-та минута се откри и голям шанс пред Диего Коща, който обаче стреля в страни от вратата от не повече от 10 метра.

В 85-та минута дойде и последния шанс в мача за Атлетико. Ренан Лоди получи топката на границата на наказателното поле и отправи хубав изстрел, който обаче премина на сантиметри край странични стълб на вратата на Селта.

След това равенство "дюшекчиите" останаха на втората позиция в Ла Лига с актив от 10 точки, Селта пък е 14-ти, с едва 5 пункта до момент.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки