"София Спорт" (2009) тръгна с победа в първенството

Младите таланти на треньора Йордан Димитров показаха огромен напредък

"София Спорт" (2009) тръгна с победа в първенството

Отборът на "София Спорт" (родени 2009 година) започна по отличен начин първенството на Футбол 7 в столицата. Младите таланти на треньора Йордан Димитров показаха огромен напредък и победиха втория отбор на Национал с 2:0. Всъщност футболистите от Национал играха в този мач под името "Академик" 1947.

Още от самото начало "оранжевите" наложиха превъзходство и започнаха да създават положения пред вратата на противника. Един от най-перспективните ни млади треньори Йордан Димитров бе заложил на модерна тактика с висока преса и това обърка противника. Отличен мач изигра новото попълнение в отбора Мартин Люнчев, който бе привлечен през лятната пауза от Локо (Сф). Неговата класа помогна на съотборниците му да играят с по-голямо самочувствие и да наложат превъзходството си. Люнчев се партнираше чудесно в средата на терена с другия основен халф Денислав Пейчев.

В края на първата част Георги Сапунджиев вкара фантастичен гол с глава след летящ плонж, който абсолютно неочаквано бе отменен от рефера заради засада. Всички в залата на ДИТ, обаче бяха категорични, че младият и неизвестен съдия се обърка сериозно в тази ситуация.

След нулево равенство и във втората третина от мача, се стигна до развръзката. Първо Сапунджиев се възползва от грешка в защитата на Национал/Академик и откри резултата. а след това Ясин Сали след самостоятелен пробив фиксира крайното 2:0. Сали, който е капитан на отбора, родени през 2010 година, категорично спечели приза за най-полезен състезател. Той не само записа гол и асистенция, но имаше и отлични прояви в защитата, като веднъж изчисти топката от голлинията. Отлично се справиха и двамата вратари Стилиян Пъдарев и Цветомир Хаджииванов, които записаха "суха" мрежа.

Присъствалите на мача членове на клубната управа отчетоха огромния напредък на отбора, както и добрата игра и себераздаването на всички деца. Очакванията са "София Спорт" 2009 да е фактор в първенството този сезон, след някои колебания през миналия. "Изключително съм доволен от представянето на всички деца. Личи си, че трудът им дава резултат. Благодаря и на всички родители, които са с отбора по време на тренировки и мачове", заяви треньорът Йордан Димитров. Той се наслади на перфектен уикенд, след като вчера воденият от него отбор на "София Спорт" 2010 разгроми с 4:1 Ком-Годеч и изпусна двуцифрена победа.

СЪСТАВ НА "СОФИЯ СПОРТ" 2009: Стилиян Пъдарев, Огнян Николов, Борис Костадинов, Ясин Сали, Денислав Пейчев, Мартин Люнчев, Георги Сапунджиев, Адриан Емилов, Адриан Петров, Цветомир Хаджииванов, Александър Върбанов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки