Николов: Ако боксьорът в Албания е друг е престъпление

Ще стигнем до истината, категоричен бе шефът в БПБС

Николов: Ако боксьорът в Албания е друг е престъпление
Ситуацията около смъртта на българския боксьор, който почина след мач на професионалния ринг в Албания, се заплита. По неофициална информация, състезателят не се казва Исус Величков, както бе съобщено от Българския професионален боксов съюз (БПБС), а Борис Станчов.
 
"Имаме неофициална такава информация. Ще имаме заседание на УС, за да разгледаме случая. Никак не ми иска да е така, но ако излезе истина, това е престъпление от най-висока класа. Нямам обяснение. Документите, които са искани за тази среща в Албания, са абсолютно изрядни. Те са дошли с личната карта на Исус Величков - с международния му паспорт и лична карта.
 
За да участва в едно състезание от такъв ранг, той трябва да притежава три документа - лиценз, който Исус Величков притежава, трябва да има оторизация, трябва да има разрешение от федерацията и медицинско. Тези документи той ги има на името на Исус Величков.
 
Ако е истина... това е недопустимо. На снимката е човекът, на когото даваме лиценз. Лицензът е на името на Исус Величков", каза пред bTV Венцислав Николов, който е международен боксов съдия и член на УС на БПБС.
 
"В Албания всичко е изрядно. Изпратили сме до тяхната федерация разрешение за Исус Величков - да играе срещата в толкова рундове, по толкова точки. Всички документи, които се изискват от наша страна, те ги имат.
 
Ние нямаме пълен запис на срещата, но от това, което видяхме, наистина нямаше удар. Както играеше, падна без удар. При аутопсията ще излезе дали е взимал забранени препарати и т.н.", уточни Николов. 
 
Проверка на bTV показа, че той няма статистика на аматьорския ринг: "Желателно е да имат аматьорска кариера, но не е задължително", добави Венцислав Николов.
 
Относно практиката за получаването на необходимите документи, Николов обясни:
 
"Мениджърът уговаря срещата. Той е длъжен да предостави в офиса на Българския професионален боксов съюз всички документи. Той ги е представил на името на Исус Величков. Въз основа на тези документи, които имаме, ние даваме разрешение. Ще стигнем до истината", завърши той.
 

 

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки