Красен Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive (СНИМКИ)

Опитваме по различни начини да стигнем и до по-малките български градове, до всяко българско училище, до всяко дете, заяви министърът

Красен Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive (СНИМКИ)
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на Европейската седмица на спорта #BeActive. От 23-ти до 30-ти септември 2019 година хора от всички възрасти отново ще имат възможност да се запознаят с над 50 вида спорт и да ги практикуват свободно.
 
„Днес имах удоволствието да открия Европейската седмица на спорта #BeActive, която стартира с демонстрации на повече от 50 вида спорт, в столичната зала „Арена Армеец“.
 
Завърши може би най-силната седмица в българския професионален спорт за тази година и започва най-интересната седмица, която е свързана със спорта за всички. Ние опитваме по различни начини да стигнем и до по-малките български градове, до всяко българско училище, до всяко дете. Благодаря на всички федерации, клубове, институции и посланици, които подкрепят инициативата.
 
Апелирам всички родители, директори на училища и учители да заведат децата в „Арена Армеец“ по време на Европейската седмица на спорта, за да общуват с големите български шампиони, да се докоснат до магията на спорта и да изберат кой е най-подходящият за тях”, заяви министърът.
 
 
На официалното откриване присъстваха и двама от посланиците на инициативата световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин и световният вице шампион по тенис на маса за хора с увреждания и национал при състезателите без увреждания Денислав Коджабашев.
Тайбе, която само преди дни се завърна с олимпийска квота за Игрите в Токио 2020 и сребърен медал от Световното първенство по борба сподели, че спортът ни дава дисциплина, учи ни как да живеем пълноценно и за това всяко дете трябва да спортува.
 
Денислав Коджабашев пък изрази радостта си от това да види “Арена Армеец” пълна с деца, които се докосват до спорта за първи път в своя живот благодарение на спортния панаир.
 
Сред гостите бяха и заместник-министрите на младежта и спорта Стоян Андонов и Николай Павлов, ректорът на Национална спорта академия „Васил Левски“ Пенчо Гешев, директорът на Български червен кръст - София Петранка Недялкова, Екатерина Йорданова, която е председател на комисията по транспорт и туризъм, легенди на българския спорт, като Любо Ганев, Йорданка Благоева, Евгения Раданова, Ренета Камберова, както и младите надежди - фигуристката Александра Фейгин и джудистът Ивайло Иванов.
 
 
Министерство на младежта и спорта е основен организатор на Седмицата на спорта и за пета поредна година предоставя на жителите и гостите на столицата възможността да се докоснат до различни видове спорт. Тази година кампанията е под мотото „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!“ От днес до 26 септември „Арена Армеец“ е домакин на Спортен панаир #BeActive Fair. В него ще се включат над 100 участници – федерации и спортни клубове, които представят дейността си с информационни щандове и демонстрации.
 
 
 
Целта на спортния панаир е да представи на децата и младежите разнообразни видове спорт, от които те да изберат най-подходящия за тях. Чрез него спортните федерации и клубове ще имат възможността да намерят талантливи деца, с които да работят в бъдеще. Осигурен е и специален басейн, на който посетителите ще имат възможност да наблюдават демонстрации по водна топка и водно спасяване.

 

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки