Красен Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive (СНИМКИ)

Опитваме по различни начини да стигнем и до по-малките български градове, до всяко българско училище, до всяко дете, заяви министърът

Красен Кралев откри Европейската седмица на спорта #BeActive (СНИМКИ)
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на Европейската седмица на спорта #BeActive. От 23-ти до 30-ти септември 2019 година хора от всички възрасти отново ще имат възможност да се запознаят с над 50 вида спорт и да ги практикуват свободно.
 
„Днес имах удоволствието да открия Европейската седмица на спорта #BeActive, която стартира с демонстрации на повече от 50 вида спорт, в столичната зала „Арена Армеец“.
 
Завърши може би най-силната седмица в българския професионален спорт за тази година и започва най-интересната седмица, която е свързана със спорта за всички. Ние опитваме по различни начини да стигнем и до по-малките български градове, до всяко българско училище, до всяко дете. Благодаря на всички федерации, клубове, институции и посланици, които подкрепят инициативата.
 
Апелирам всички родители, директори на училища и учители да заведат децата в „Арена Армеец“ по време на Европейската седмица на спорта, за да общуват с големите български шампиони, да се докоснат до магията на спорта и да изберат кой е най-подходящият за тях”, заяви министърът.
 
 
На официалното откриване присъстваха и двама от посланиците на инициативата световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин и световният вице шампион по тенис на маса за хора с увреждания и национал при състезателите без увреждания Денислав Коджабашев.
Тайбе, която само преди дни се завърна с олимпийска квота за Игрите в Токио 2020 и сребърен медал от Световното първенство по борба сподели, че спортът ни дава дисциплина, учи ни как да живеем пълноценно и за това всяко дете трябва да спортува.
 
Денислав Коджабашев пък изрази радостта си от това да види “Арена Армеец” пълна с деца, които се докосват до спорта за първи път в своя живот благодарение на спортния панаир.
 
Сред гостите бяха и заместник-министрите на младежта и спорта Стоян Андонов и Николай Павлов, ректорът на Национална спорта академия „Васил Левски“ Пенчо Гешев, директорът на Български червен кръст - София Петранка Недялкова, Екатерина Йорданова, която е председател на комисията по транспорт и туризъм, легенди на българския спорт, като Любо Ганев, Йорданка Благоева, Евгения Раданова, Ренета Камберова, както и младите надежди - фигуристката Александра Фейгин и джудистът Ивайло Иванов.
 
 
Министерство на младежта и спорта е основен организатор на Седмицата на спорта и за пета поредна година предоставя на жителите и гостите на столицата възможността да се докоснат до различни видове спорт. Тази година кампанията е под мотото „Бъди активен, открий своя спорт, избери своя спортен клуб!“ От днес до 26 септември „Арена Армеец“ е домакин на Спортен панаир #BeActive Fair. В него ще се включат над 100 участници – федерации и спортни клубове, които представят дейността си с информационни щандове и демонстрации.
 
 
 
Целта на спортния панаир е да представи на децата и младежите разнообразни видове спорт, от които те да изберат най-подходящия за тях. Чрез него спортните федерации и клубове ще имат възможността да намерят талантливи деца, с които да работят в бъдеще. Осигурен е и специален басейн, на който посетителите ще имат възможност да наблюдават демонстрации по водна топка и водно спасяване.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки