Черно море ще повтаря рейда от 2015 година в Купата

Илиан Илиев залага на куп юноши срещу Ботев Ихтиман днес

Черно море ще повтаря рейда от 2015 година в Купата
Черно море потегля в турнира за Купата на България с амбициите за запомнящ се рейд, въпреки че до този момент от "Тича" се ограничават от гръмки слова и цели.
 
След триумфа през 2015 г. моряците на три пъти имаха голям шанс да постигнат нещо значимо в надпреварата, но липсата на късмет ги лиши от това.
 
Особено близо бяха през сезоните 2016/17 и 2018/19, когато отпаднаха на четвъртфинал след дузпи, съответно от Литекс и Ботев Пловдив. Освен това рулетката на единайсетметровите удари ги изхвърли от турнира и през кампания 2015/16, когато бяха елиминирани от Берое.
 
Единственият по-сериозен провал на Черно море през последните години беше регистриран през сезон 2017/18, когато пътят им приключи още в първия кръг срещу Монтана.
 
Едва ли сега някой очаква, че Черно море ще има проблем да преодолее първото си стъпало в турнира - аматьорския Ботев Ихтиман. Надеждата на всички на "Тича" е рейдът от 2015-а да бъде повторен. Тогава на 1/16-финалите моряците разбиха на старта Пирин Разлог със 7:1 като гост. Тогава съперникът бе в Б група.
 
Очаква се треньорът Илиан Илиев да заложи на футболистите, които до този момент по-рядко са сред титулярите в мачовете от Първа лига. Със сигурност ще има доста промени в сравнение с последната среща от първенството с Ботев Пловдив, като най-вероятно сред титулярите ще се появят юношите Емил Янчев, Лъчезар Йорданов и Денислав Ангелов. Заради контузия мача пропуска Дани Кики.
 
"Във всеки мач излизаме, за да победим. Сега ще сме по-освободени психологически, след като спечелихме в последния кръг срещу Ботев Пловдив. Именно психическата затормозеност беше най-големият ни враг", каза наставникът на Черно море Илиан Илиев.
 
Той взе група от 21 играчи, тъй като след двубоя, още в петък, на варненци предстои гостуване на Царско село и отборът няма да се прибира у дома.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки