Сензациите в пресата: Алар и Мохамед ще се доказват в Балчик

Контузии стряскат в Лудогорец; В Арда чакат още един чужденец

Сензациите в пресата: Алар и Мохамед ще се доказват в Балчик

Най-интересните теми от българската преса днес, 24 септември:

 

„Тема спорт”: Алар и Мохамед ще се доказват в Балчик

 

Дени Алар и Насиру Мохамед ще получат шанс за изява срещу втородивизионния Спартак Варна утре. Двубоят от 1/16-финалите за Купата на България е от 16:00 часа в Балчик и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Австриецът и ганаецът трябваше да са перлите в синята селекция, но вместо това са двете най-големи разочарования до момента. Първият бе взет под наем от австрийския Рапид Виена, като в договора му има клауза за откупуване. Мохамед пък бе взет срещу трансферна сума от около 300 хиляди евро. Той пристигна от шведския елитен Хекен. Двамата направиха дебютите си в Лига Европа. Алар дори успя да се разпише в него - при 2:0 над словашкия Ружомберок на Европа. 

Насиру игра при 0:3 от кипърския АЕК в Ларнака, като след двубоя Петър Хубчев публично изрази разочарованието си от представянето му. В първенството Дени бе на терена в 8 мача (3 като титуляр), като в тях така и не успя да се разпише. Мохамед пък все още не е попадал в стартовата единайсеторка - 5 пъти се появи на игрището като резерва. 

Двамата ще трябва да се докажат пред Петър Хубчев, защото до момента тотално губят битката за място в състава с младоците Найджъл Роберта и Станислав Иванов. Ако не успеят да го сторят, то бъдещето им на „Герена" в дългосрочен план не е сигурно - на резервната скамейка те се явяват скъп лукс. Очаква се шанс за изява да получат и взетите през лятото от втородивизионния Септември Здравко Димитров и Асен Чандъров. Левски обаче няма да подценява противника. Спартак стабилизира представянето си под ръководството на Неделчо Матушев и в последните 4 мача за първенство няма загуба - 2 победи и 2 равенства.

 

„24 часа”: Контузии стряскат в Лудогорец

 

Защитникът Антон Недялков и полският таран Якуб Шверчок притесняват щаба на Лудогорец с контузиите си. Българският национал не довърши домакинския мач срещу новака Арда (Кърджали) от десетия кръг в efbet лига в неделя вечерта, който разградчани спечелиха с 2:0. Мускулно разтежение е диагнозата на лекарите за Недялков. Универсалният бранител ще прави процедури и ще тренира по индивидуална програма в следващите дни, за да е на разположение за мача от втория кръг в Лига Европа срещу Ференцварош на 3 октомври в Будапеща.

Швиерчок, който беше извън групата за Арда, има проблеми с оперираното си на два пъти коляно и също се възстановява.

 

„Тема спорт”: В Арда чакат още един чужденец

 

През миналата седмица Арда се подсили с двама чуждестранни бекове - десния Конър Рандъл, който е юноша на Ливърпул, и левия Матеус Леони, познат у нас от престоя си в Берое. Те трябва да се превърнат в основни играчи в състава. С тях обаче селекцията може и да не приключи, защото в Кърджали очакват още един чуждестранен играч. Треньорът на тима Стамен Белчев заяви, че иска по-добро представяне от тима си в отбрана след поражението с 0:2 от Лудогорец. 

"Играхме много близо до нашата врата - нещо, което не трябва да се случва. Не успяхме да се противопоставим на противника по фланговете. Там те имат силни изпълнители, а ние не извлякохме най-доброто. Искам да действаме с повече самочувствие и да имаме по-голям контрол над топката", каза Белчев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки