Шефът на бокса: Прекрасно е, че АИБА няма да отговаря за турнира в Токио

Даниел Асенов трябваше сега да е световен шампион, категоричен е Красимир Инински

Шефът на бокса: Прекрасно е, че АИБА няма да отговаря за турнира в Токио
Шефът на родната федерация по бокс Красимир Инински постави много добра оценка за представянето на нашите състезатели на световното първенство в Екатеринбург.
 
Радослав Панталеев (91 кг) спечели бронзов медал, което е първо отличие за страната ни от шампионат на планетата от 2009-а (злато за Детелин Далаклиев в Милано). Даниел Асенов (52) пък бе сериозно ощетен от съдиите на 1/4-финалите срещу олимпийския златен медалист Шахобидин Зоиров, който впоследствие дублира титлата си от 2017-а.
 
"Не мога да не съм доволен от това, което показаха боксьорите ни. Най-хубавото на тези първенства е, че могат да се видят от всички и хората сами да преценят кога някой е ощетен и кога не. Преди нямаше картина и дори да говорим за съдии, мислеха, че само се оплакваме и оправдаваме. Но сега се видя, че това не е така.
 
В случая на Даниел Асенов на практика му отнеха световната титла. Той щеше да е шампион сега, ако не бе това порязване срещу узбека. Не знам защо така го бутат Зоиров към върха, явно го гласят за професионалния бокс. Но бе видно, че Даниел го гони из ринга, а онзи само бягаше и опитваше единични удари.
 
Радвам се, че АИБА няма да отговаря за турнира в Токио догодина. Олимпийските квалификации и самото състезание там са под опеката на МОК и се надявам, че тогава ще се види от всички това, за което говорим.
 
Нашите боксьори са изключително добре подготвени. Радо Панталеев постигна максимума, защото руснакът го надигра на полуфинала. Той прегоря, в първия рунд стоя добре, но след това не издържа", сподели Инински за "Тема спорт".
 
Шефът на федерацията допълни, че традиционното издание на "Странджа" ще се проведе в края на януари догодина, за да могат всички да се концентрират върху олимпийските квалификации.
 
Европейската пресявка ще бъде в Лондон от 13 до 23 март, а световната ще е през май в Париж (13-24). В английската столица за Токио ще се класират 1/4-финалистите в категории 52, 57 и 63 кг, най-добрите шестима до 69, 75 и 81 кг, както и полуфиналистите при 91 и +91 кг.

 

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

Серафим Тодоров: Флойд Мейуедър трябва да ми се отблагодари

Вижте подробности

Международната боксова асоциация с нови проблеми

Асоциацията на летните олимпийски международни федерации я изключи

Националът Сами Халил загуби на Европейското по бокс за младежи и девойки

Вижте подробности

Националният ни отбор по ММА се върна от Белград с 18 медала

Състезателите ни с много добро представяне на Европейското първенство в Сърбия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки