Жълто-черно шоу в Перник за Купата

Петрович със сериозни проблеми със състава

Жълто-черно шоу в Перник за Купата
Голямо шоу се задава днес в Перник. Един срещу друг излизат „жълто-черните" Миньор и Ботев (Пд). На мача се очакват над 1000 фена, макар че времето напоследък е лошо. Билетите за срещата ще бъдат в продажба от 13 часа на касите на стадион „Миньор".
 
„Не си правим илюзии. Играем срещу един от най-добрите отбори в елита, който миналата година беше финалист за Купата", коментира наставникът на „чуковете" Юрий Васев. 
 
„Излизаме и играем. От този мач можем само да спечелим. Момчетата трябва да си сверят часовниците с отбор от елита, да видят какво е нивото. Ботев е фаворит, по-добър отбор, това е ясно. Има няколко чужденци. Там само заплатата на Тошко Неделев е двойно или тройно колкото бюджета на целия ни клуб. Но излизаме и играем 11 на 11 като равни с равни.
 
Дано да имат самочувствие нашите момчета. Това им говорим, че няма от какво да се притесняват и да направят един добър мач. Пък каквото сабя покаже. Ако от Ботев ни подценят ще берат ядове, но не мисля, че ще го направят. Важно е да направим един хубав празник за хората да дойдат на стадиона”, каза Васев.
 
Той няма да може да разчита на наказания Тони Стоичков.
 
Треньорът на Ботев (Пд) Желко Петрович пък има сериозни проблеми със своя състав. Той няма да може да разчита на контузения капитан Лъчезар Балтанов. Халфът ще се върне в игра чак след паузата в първенството. С травма е и националът Кристиан Димитров. Младият защитник също пострада при загубата от Черно море.
 
Предполага се, че Желко Петрович няма да прави кой знае какви ротации в своя състав, защото просто няма нужния кадрови потенциал за това. Така титуляр в Перник днес ще е звездата Тодор Неделев. Ясно е, че столът на черногорския специалист се клати и ако днес Ботев (Пд) загуби от Миньор, облаците над главата на Петрович ще се сгъстят още повече.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки