Левски тръгва за 26-а купа днес срещу Спартак Вн

Матушев дава почивка на двама-трима основни играчи

Левски тръгва за 26-а купа днес срещу Спартак Вн
Днес от 16:00 часа Спартак Варна приема Левски в мач от 1/16-финалите за Купата на България. Двубоят ще се играе на градския стадион в Балчик и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.
 
Домакините живнаха под ръководството на Неделчо Матушев и след 4 поредни срещи без поражение (2 победи и 2 равенства) излязоха над чертата за зоната на изпадащите от Втора лига. Столичани пък са втори в класирането в елита, само на точка зад лидера Лудогорец. 
 
Соколите нямат сериозни амбиции в турнира - за тях оцеляването в професионалния футбол на този етап е по-важно. Докато Левски няма право на отстъпление. Вече се изтърколиха 10 години, откакто сините са без трофей - през 2009-а вдигнаха титлата и Суперкупата. А Купата на България, която осигурява най-кратък път до Лига Европа, не е влизала във витрината им от 2007 година насам.
 
Левски е рекордьор в турнира с 25 отличия и днес тръгва към 26-о. Последният път, в който двата тима се срещнаха в турнира, бе през сезон 2014/15. Тогава сините спечелиха със 7:1, а в онзи двубой изгря звездата на Божидар Краев, който вкара 3 гола. Ще блесне ли днес някой друг младок? 
 
Треньорът на Спартак Неделчо Матушев разчита във Втора лига на състав, който е сплав от опитни и млади играчи. Очаква се срещу Левски специалистът да даде почивка на двама-трима основни изпълнители, като със сигурност на пейката ще остане централният нападател Румен Николов, а неговото място ще заеме Янаки Смирнов. По всяка вероятност промяна ще има и по десния фланг, където юношата на Локомотив Пловдив Филип Колев ще излезе вместо Александър Йовчев.
 
В селекцията на Матушев пък личат 14 футболисти с мачове в Първа лига, като само Иво Иванов, капитанът Боян Илиев и Георги Динков имат общо над 500 участия в елитната ни дивизия (първите двама са играли и в Левски). Наставникът налага схема 3-5-2, а когато отборът се брани, халф-бековете се прибират плътно до тримата бранители.
 
В средата на терена с дефанзивни функции са натоварени опитните Боян Илиев и Васко Боев. Пред тях като офанзивен полузащитник действа преотстъпеният от Берое 18-годи-шен Стоян Иванов. Срещу Левски до Смирнов на върха на атаката се очаква да започне юношата на соколите Ивайло Русев. На вратата Матушев избира измежду Християн Славов и Иван Иванов, като с по-големи шансове за титуляр е първият. Трайно контузени в състава на Спартак са халфът Антон Костадинов и нападателят Рангел Абушев.
 
Вчера сутринта сините тренираха на „Герена", след което със самолет заминаха на лагер във Варна. Треньорът Петър Хубчев пък даде почивка на четирима твърди титуляри - вратаря Милан Миятович, централните защитници Холмар Ейолфсон и Нуно Рейш, както и на крилото Паулиньо.
 
След 4-месечно прекъсване на вратата на Левски в официален мач ще застане Николай Михайлов. Той бе несменяем титуляр през пролетта, но при Петър Хубчев досега не е хващал ръка. За последно бившият национал бе под рамката на 28 май тази година, когато сините победиха с 1:0 Етър в бараж за Лига Европа. Оттогава до днес изминаха точно 120 дни.
 
В централен защитник за мача със Спартак ще бъде преквалифициран Мартин Райнов. Той ще си партнира с Каргас, ляв бек ще е Горанов, а вдясно се очаква почивка да получи капитанът Миланов и да започне Найденов. В центъра на терена ще са Нашименто и Юруков, а пред тях Мазурек. Атаката ще води Алар, на единия фланг ще е Насиру Мохамед, а на другия Станислав Иванов.

 

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки