Татяна Стоянова: Не вярвам, че ще се справим със съдийските лобита

В Токио едва ли ще е по-различно, нашите трябва да са на космическо ниво там, допълни бившата треньорка на ансамбъла

Татяна Стоянова: Не вярвам, че ще се справим със съдийските лобита
Бившата треньорка на ансамбъла по художествена гимнастика Татяна Стоянова беше изключително критична към съдийството на световното първенство в Баку.
 
Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова спечелиха бронзов медал в многобоя и сребърен на топки, но останаха на пета позиция във финала на бухалки и обръчи.
 
„Всички видяха как България и Япония играха единствено без грешка в четирите композиции - смята специалната анализаторка на „България днес". - Това говори за добра физическа подготовка и отлично свършена работа в психологически аспект.
 
Съдийството в нашия спорт не е обективно. Намесват се някакви лобита. Олимпиадата ще бъде в Япония. Президентът на федерацията по гимнастика е японец. Той не би позволил да се представят лошо. Имат за треньор рускиня. Японките не трепнаха, но в художествено отношение българките бяха най-добри."
 
Стоянова похвали композициите, изработени от треньорката Весела Димитрова.
 
„Те не са само съчетания - добави Татяна Стоянова. - Те са шоу и спектакъл. В тях има начало, развитие и кулминация. Казано на гимнастически жаргон - хваща те за гърлото от първия етап и те държи до края. Държи те, без да си отдъхнеш."
 
„Въпреки скандалното пето място във втория финал на обръчи и бухалки момичетата не са паднали духом. Щастливи са. Проявяват разбиране към нещата - допълни Татяна Стоянова. - Дори след състезанието са отишли в съседния магазин до залата. Купили са по един златен медал с шоколад и са го изяли. Не са разочаровани, напротив, мотивирани са”.
 
Треньорката Весела Димитрова пък вече има идеи за съчетанията на тима през следващата олимпийска година.
 
„Нямаше търпение да свърши световното първенство, за да започнат с новите неща - добави Татяна Стоянова. - Момичетата ще имат спортната злоба да си свършат работата. Но дали ще се справим със съдийството? В момента съм отчаяна и не вярвам. Илияна Раева беше смазана от това, което се случи.
 
Ансамбълът трябваше да се върне с 1 златен и 2 сребърни или с 2 златни и 1 сребърен. За съжаление рекапитулацията е друга. Имахме лош жребий във втория ден. Дори и да не бяхме първи за игра, бяха ни наредили предварително. Едва ли в Токио ще е по-различно. Надявам се нашите да са на космическо ниво там."
 
Боряна Калейн има силата да играе наравно с рускините в индивидуалната надпревара, смята Татяна Стоянова.
 
„Показа огромен растеж - отбеляза Татяна Стоянова. - Ще направи още по-сериозна подготовка за олимпиадата. Катрин Тасева се показа боец в многобоя. В последния момент се хвърли с невероятна сила за квотата. Шапки долу за двете момичета. Искам да похваля и Неви Владинова. Нейната задача беше да подкрепи отбора, без да има шанс за многобоя."

 

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Нургюл изпусна спечелена позиция и записа втора загуба (ВИДЕО)

До края на Турнира на претендентките остават още четири кръга

Местят церемонията по откриването на Париж 2024?

"Стад дьо Франс" може да приеме събитието

Нургюл удържа световната вицешампионка

Българката е 5-а в Турнира на претендентките

Сестри Стоеви втори в Европа, взеха олимпийска квота

Вижте какво споделиха Стефани и Габриела, след като продължиха традицията да играят на Олимпиади

ОБЗОР: Грациите ни с 8 медала от Световната купа в София

Ансамбълът ни със сребро от финала с ленти и топки

Злато и сребро за Стилияна Николова в София

"Арена София" с пълен капацитет за турнира

Финал на пет обръча: Ансамбълът ни шести в София

Израел триумфира у нас

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки