Борислав Михайлов откри нов футболен комплекс в столицата

Съоръжението е изградено изцяло от БФС с инвестиция по програмата FIFA Forward

Борислав Михайлов откри нов футболен комплекс в столицата

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и членът на Изпълнителния комитет на централата Емил Костадинов официално откриха модерен футболен комплекс на територията на столичния район „Надежда“.

 

Съоръжението е изградено изцяло от БФС с инвестиция по програмата FIFA Forward, насочена към популяризиране на футбола сред деца и юноши. Комплексът включва три игрища за минифутбол с най-висококачествена настилка и размери 25 на 44 метра и разполага с трибуни, съблекални и паркинг зона, като футболната централа ще стопанисва обекта в следващите 20 години.

 

Проектът е и със социална насоченост, тъй като училищата и детските градини от СР „Надежда“ ще имат на разположение 80 безплатни часа месечно, а след изчерпването им ще могат да използват преференциални цени за допълнителни часове.

 

След официалното откриване Борислав Михайлов награди участниците в детския турнир „Купа Надежда“, като всеки отбор получи по една юбилейна футболна топка специално от БФС. 

 

Сред официалните гости на церемонията бяха заместник кметът на партньора в начинанието Столична община Дончо Барбалов, Татяна Георгиев – председател на Комисията за децата, младежта и спорта към Столичния общински съвет, кметът на район „Надежда“ инж. Димитър Димов, президентът на ОСК Локомотив Даме Стойков и президентът на Българската асоциация по минифутбол Братан Братанов. 
 
 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки