Радослав Янков лице на иновация от Fibank, Mastercard и Garmin

С новата услуга Garmin Pay клиентите на Fibank ще плащат с часовници Garmin

Радослав Янков лице на иновация от Fibank, Mastercard и Garmin
Днес в магазин MaxSport в София се състоя дългоочакваната премиера на иновативния проект за плащане с часовник – Garmin Pay, който се осъществява в партньорство между Fibank (Първа инвестиционна банка), Mastercard и Garmin.
 
С Garmin Pay клиентите на Fibank ще могат да дигитализират своята карта Mastercard не само в смартфона, но и в часовника си Garmin. Благодарение на новата услуга те ще могат да плащат на всички безконтактни ПОС терминали, както и да извършват операции на безконтактни банкомати. Услугата е насочена към хората с активен начин на живот, спортисти и всички онези, които искат да разполагат със средствата си навсякъде и по всяко време – без да е необходимо да носят чанта, портфейл, карта, дори смартфон.
 
Плащането с Garmin Pay е бързо, лесно и сигурно, като сигурността на клиентските данни е гарантирана чрез най-модерната технология MDES – Mastercard Digital Enablement Service. За разплащания с Garmin Pay e необходим смарт часовник Garmin, поддържащ Garmin Pay функционалност, и дебитна или кредитна карта Mastercard, издадена от Първа инвестиционна банка. Регистрацията на картата се осъществява чрез мобилното приложение на Garmin Connect Mobile (GCM). Използването на виртуалния портфейл става с едно движение чрез докосване на часовника до устройство за плащане (ПОС терминал или безконтактен банкомат).
 
На събитието за представяне на проекта присъстваха български спортисти, журналисти, блогъри, инфлуенсъри и известни личности.
 
Лица на кампанията са посланиците на двата бранда – Fibank и Garmin – сноубордистът Радослав Янков и актрисата Диана Димитрова.
 
Garmin Pay е логично продължение на дългогодишното успешно партньорство между Fibank и технологичната компания Mastercard. Още през 2010 г. двете компании първи представиха на българския пазар технологията за безконтактни плащания PayPass, а през 2016 г. лансираха и първата дигитална карта в България. Сега и Garmin се присъединяват в партньорството, за да направят потребителското изживяване още по-пълноценно.
 
 
„Централна и Източна Европа е световен лидер в развитието на безконтактните плащания и огромният успех създаде търсене за още повече функционалности. България е сред страните, в които модерните технологии бързо намират своя дом и благоприятна среда за тяхното развитие. Услугата Garmin Pay ни доближава още една стъпка напред в предоставянето на сигурни и удобни платежни иновации“, каза Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.
 
Брандът Garmin е познат на българските потребители с автомобилни навигации, видеорегистратори, сонари и картографи, както и мултиспорт часовниците на марката. Часовниците Garmin осигуряват различни предимства на потребителите, сред които: измерване на изминато разстояние, скорост, пулс, фитнес ниво, фитнес възраст, степен на стрес, ниво на тренираност и много други. В допълнение, притежателите на часовник Garmin могат да съхраняват до 500 любими песни в устройството си, които да слушат през безжични слушалки по време на тренировка.
 
Успоредно с представянето на услугата Garmin Pay стартира и кампанията Garmin Pay powered by Fibank. До 31 януари 2020 г. часовниците Garmin с Pay Watch функция ще бъдат предлагани на специални преференциални цени за клиенти на Банката - при закупуване с дебитна или кредитна карта от Fibank на: www.garmin.bg и в магазини MaxSport.
 
 
 „Продължаваме да работим активно, за да предложим най-добрите технологични решения и на феновете на Apple pay и Apple Pay Watch в България. В момента потребителите на Apple могат да използват Garmin Connect Mobile App и Garmin Pay, които поддържат и iOS платформи, като мобилните устройства трябва да са с версия на iOS 9.3 или по-висока.“ сподели Теодор Петров – директор „Картови разплащания“ във Fibank.

 

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки