Аталанта нанесе тежка загуба на Рома (ВИДЕО)

По този начин отборът на Джанпиеро Гасперини излезе на 3-то място във временното класиране

Аталанта нанесе тежка загуба на Рома (ВИДЕО)

 Аталанта постигна важна победа в един от най-интересните мачове на междинния 5-ти кръг в Серия А, надвивайки Рома насред "Олимпико". Единственият гол в срещата падна в 71-та минута и беше дело звездата в нападението на бергамаските Дуван Запата. 

 
Срещата започна в бавно темпо, като в първия половин час на срещата голови положения почти липсваха. Първото сериозно такова дойде в 32-та минута. Тогава нападателят на Рома Един Джеко засече хубаво центриране от десния фланг. Изстрелът на босненеца обаче беше в средата на вратата на Пиерлуиджи Голини и стражът успя да спаси. 
 
Само 3 минути по-късно дойде ред и на Йосип Иличич да се изяви. Той получи известно пространство на границата на наказателното поле и стреля към десния ъгъл на вратата на Рома, но шутът му премина с малко в аут. 
 
В 59-та минута шанс се откри пред младата надежна на римляните Николо Дзанииоло. След хубав индивидуален рейт той влезе в наказателното поле и отправи силен шут, но Голини отново беше на място, за да парира. 
 
В 71-та минута Аталанта нанесе своя удар. След хубава контраатака Ремо Фройлер комбинира с Дуван Запата, който от около 10 метра разстреля с всичка сила вратаря на Рома Пау Лопес, за да направи резултата 1:0 за гостуващия тим. 
 
До края на мача възпитаниците на Пауло Фонсека така и не намериха отговор на този шок, като в самия край на мача даже трябваше да инкасират и втори гол. След изпълнение на свободен удар от Марио Пашалич на точното място се оказа Мартен де Руун, който да засече топката във вратата и да направи резултата 2:0 в 90-та минута. 
 
По този начин отборът на Джанпиеро Гасперини излезе на 3-то място във временното класиране с актив от 10 точки след 5 мача. Рома, от своя страна, остава 5-ти с актив от 8 пункта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки