ОБЗОР: Челси вкара седем и е на осминафинал, Ливърпул също продължава

Манчестър Юнайтед се промъкна напред с дузпи, Уест Хем и Борнемут отпаднаха, вижте всички резултати от турнира за Купата на лигата

ОБЗОР: Челси вкара седем и е на осминафинал, Ливърпул също продължава

Челси се класира с лекота за осминафиналите на турнира за Купата на лигата в Англия, разбивайки у дома четвъртодивизионния Гримзби със 7:1.

„Сините“ започнаха вихрено срещата на „Стамфорд Бридж“ и поведоха с 2:0 след едва седем минути игра.

Още в четвъртата Рос Баркли напредна и със силен удар в близкия ъгъл откри резултата, а в седмата Миши Батшуай удвои аванса на своите.

След това обаче гостите върнаха едно попадение, тъй като в 19-ата минута точен бе Матю Грийн.

Така Челси продължи серията си с допуснат поне по един гол и тя вече включва 10 мача, от които девет под ръководството на Франк Лампард.

Това е най-дългата поредица от срещи без „суха мрежа“ от 1996 година насам, когато с Рууд Гулит начело „сините“ нямаха такава в 16 последователни двубоя.

Малко преди почивката пък Педро отново даде преднина от две попадения на лондончани, а в 56-ата минута Курт Зума вкара за 4:1. След това Рийс Джеймс вкара красиво попадение в 82-ата, а в 86-ата Батушай се разписа за втори път – 6:1, за да може в 89-ата Хъдсън-Одой да оформи крайното 7:1.

Междувременно отборът на Ливърпул също продължи напред, тъй като, макар и в изцяло променен състав, спечели с 2:0 визитата си на подвизаващия се в Лига 1 отбор на МК Донс с 2:0. Точни за мърсисайдци бяха Джеймс Милнър в 41-ата минута и 17-годишният защитник Ки-Яна Хьовер, започнал за първи път като титуляр за „червените“.

Елитният Уест Хем пък изненадващо отпадна от надпреварата, тъй като загуби с 0:4 визитата си на третодивизионния Оксфорд Юнайтед.

Същото важи и за Борнемут, отстъпил с 0:2 пред друг тим от Лига 1 – Бъртън. Мачът бе прекъснат малко след почивката, тъй като в 54-ата минута светлините на стадиона угаснаха и футболистите напуснаха терена, но не след дълго се завърнаха, за да бъде подновена срещата.

В крайна сметка тя приключи с успех на Бъртън, който вече има 10 победи в последните си 11 срещи с елитни отбори, а през миналия сезон стигна до полуфиналите на турнира и отпадна от станалия впоследствие шампион Манчестър Сити.

Ето и всички резултати от днес:

Челси – Гримзби 7:1

Брайтън - Астън Вила 1:3

МК Донс – Ливърпул 0:2

Бъртън Албиън – Борнемут 2:0

Шефилд Юнайтед – Съндърланд 0:1

Оскфорд Юнайтед - Уест Хем 4:0

Уулвърхемптън – Рединг 1:1 (4:2 след дузпи)

Манчестър Юнайтед – Рочдейл 1:1 (5:3 след дузпи)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки