Ливърпул заплашен от изхвърляне от Карабао Къп

Вижте причината

Ливърпул заплашен от изхвърляне от Карабао Къп

 Отборът на Ливърпул е изправен пред угрозата да бъде отстранен от турнира Карабао Къп през настоящия сезон. Причината е, че е неправомерно е бил използван футболист, който не отговаря на всички изисквания от местната централа, по време на победата над третодивизионния МК Донс с 2:0.

 
Самоличността на играча все още не известна, съобщава Independent, но казусът е за спор между Футболната асоциация и Ливърпул за международното разрешение за игра на футболиста.
 
ФА изисква подобно разрешително за всеки, регистриран преди това в клуб извън Англия или чужденец, който иска да се регистрира за първи път в страната.
 
Говорителят на Ливърпул потвърди информацията: „Клубът е запознат с този потенциален административен проблем, свързан с един от нашите футболисти. Работим със съответните органи, за да установим фактите по случая, затова няма да правим допълнителни коментари.”
 
Мениджърът Юрген Клоп използва няколко младежи по време на успеха над МК Донс в сряда, сред които бяха Райън Брюстър,  Харви Елиът, Хърби Кейн и Къртис Джоунс. Докато тези играчи са родени в Англия и най-вероятно не са предмет на скандала, може да се предположи, че подобно разрешение е необходимо за холандския защитник Сеп ван ден Берг, който се появи в игра през второто полувреме. Още няколко от играчите обаче попадат в този евентуален списък, сред които и испанският полузащитник Педро Чиривела, както и вратарят Келехър.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки