В ИТАЛИЯ: Кристиано и Пянич качиха Юве на върха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Буфон счупи рекорд на Малдини, шампионите с трети пореден успех

В ИТАЛИЯ: Кристиано и Пянич качиха Юве на върха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италианският шампион Ювентус оглави временното класиране в Серия А, след като победи у дома СПАЛ с 2:0 в първия мач от шестия кръг на първенството.

„Бианконерите“ откриха резултата в самия край на първото полувреме чрез Миралем Пянич, а точка на спора в 78-ата минута сложи суперзвездата Кристиано Роналдо.

Любопитното е, че и двамата се разписаха във втори последователен мач от Калчото, в който участват, за да донесат трети пореден успех на „Старата госпожа“.

След него тимът събра 16 точки, с една повече от досегашния лидер Интер, гостуващ в 19:00 часа на опашкаря Сампдория (гледайте на живо тук), докато Джанлуиджи Буфон влезе за пореден път в историята на италианския футбол.

Вратарят счупи пореден рекорд, превръщайки се в италианския футболист с най-много мачове за клубен отбор, след като застана под рамката за 903-и път в своята кариера.

Иначе, още в деветата минута Сами Кедира засече с глава центриране на Хуан Куадрадо, но прати топката покрай гредата. Малко след това Етрит Бериш изби изстрел на Роналдо, а в 34-ата минута спаси и опасен удар на Пауло Дибала. 

В 43-ата Бериша отново се намеси решително, за да спаси с крак опит на Аарън Рамзи да го преодолее отблизо с глава, а секунди по-късно бранителят Франческо Викари застана на пътя на топката на голлинията след изстрел на Пянич. 

Това обаче сякаш мотивира босненеца и в 45-ата минута той откри резултата с далечен шут, при който имаше и рикошет. 

Скоро след паузата Бериша отрази нов удар с глава, този път на Кедира, в 67-ата минута спря и изстрел на Дибала, а после изби два поредни изстрела на Роналдо. 

В 78-ата обаче Дибала центрира към португалеца, който с глава промуши топката между краката на вратаря и оформи крайното 2:0.





ЮВЕНТУС - СПАЛ 2:0

1:0 Пянич (45)
2:0 Роналдо (78)






СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки