Барса мина през Хетафе и вече диша във врата на Реал (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Каталунците" завършиха мача с 10 души, а Тер Стеген - с асистенция

Барса мина през Хетафе и вече диша във врата на Реал (СНИМКИ+ВИДЕО)

Барселона успя да победи с 2:0 Хетафе при гостуването си от седмия кръг на испанската Ла Лига и вече е само на точка от първото място, където е Реал (Мадрид).

"Белия балет" обаче гостува по-късно днес на местния съперник Атлетико и е възможно още следващия кръг "каталунците" да имат шанс да заемат първото място в таблицата.

Двубоят на "Колисеум Алфонсо Перес" започна с висока преса на домакините, от която заместникът на Жорди Алба - Жуниор Фирпо, изпитваше затруднения в своята зона. В десетата минута именно оттам дойде опасно центриране, като Анхел Родригес шутира от движение, пращайки топката малко над гредата. В 16-ата Луис Суарес се измъкна при съмнително положение за засада, напредна и чукна топката покрай вратаря и покрай далечната греда в аут.

В 21-ата Хета създаде великолепен голов шанс, елиминирайки защитниците на каталунците, но не и вратаря. Минута по-късно Гризман се отскубна от отбраната на ръба на засадата и подаде към Луис Суарес на дъгата. Уругваецът отправи коварен удар, при който кълбото премина много близо до дясната греда на Сория. В 41-ата каталунците стигнаха до голова преднина съвсем неочаквано. Тер Стеген излезе извън наказателното си поле, за да пресече извеждащо подаване и изведе с дълъг пас Суарес, който технично прехвърли стража на домакините и откри.

Гостите от "Камп Ноу" започнаха втората част по-нападателно и успяха да отбележат втори гол моментално. В 49-ата Перес шутира силно и затрудни вратаря Сория, който поднесе кълбото на включилия се Жуниор Фирпо и младият защитник добави в мрежата.

След това "сините" атакуваха по-рядко, а "лос кулес" по-често си подаваха топката без преса. В 62-ата Луис Суарес изскочи зад защитата, но не намери пролука покрай вратаря, а след отбитата топка уругваецът си помогна с ръка при овладяването. Четвърт час преди края Валверде извади Гризман, пускайки в игра по-дефанзивния Нелсон Семедо. Португалецът застана като десен бек, а Сержи Роберто се включи в средата на терена.

В 82-ата Клеман Лангле получи втори жълт картони за нарушение на тъчлинията и остави отбора си с 10 души до края, а след последвалото изпълнение Тер Стеген направи страхотно спасяване. 

Така Барселона вече има 13 точки в актива си - само една по-малко от Реал (Мадрид), но дори и равни в мачовете на Реал (Сосиедад) и Атлетико (Мадрид) ще ги свалят отново на петото място.

Шави: Позорно е, че няма технология на голлинията

„Не заслужавахме да загубим, играхме по-добре от Реал“, смята треньорът на Барса

Бетис надви Валенсия и влезе в зона "Европа"(ВИДЕО)

Севилци стигнаха до успех с 2:1 като гости

Селта надви Лас Палмас след рецитал на Аспас (ВИДЕО)

Галисийци се отдалечиха от изпадането

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

Белингам: Заради такива мачове пристигнах в Реал

Той не смята, че има фаворит в утрешния мач срещу Сити

Карлето зачеркна четирима играчи за следващия сезон

Вижте и кои са те

Хамес пред завръщане в Ла Лига

Валенсия и Бетис искат колумбийската звезда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки