Манчестър Сити си тръгна с 3 точки от Ливърпул и отново е на 5 от върха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите спечелиха с 3:1 гостуването си на "Гудисън Парк"

Манчестър Сити си тръгна с 3 точки от Ливърпул и отново е на 5 от върха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Английският шампион Манчестър Сити не позволи на Ливърпул да се откъсне с 8 точки на върха в класирането.

Толкова бе преднината на мърсисайдци преди визитата на „гражданите“ в града им на местния съперник Евертън, когото хората на Хосеп Гуардиола победиха с 3:1 в последния за деня мач от седмия кръг на Висшата лига.

Резултатът на „Гудисън Парк“ до 70-ата минута бе равен 1:1, но тогава Рияд Марез смълча стадиона с гол от свободен удар за 2:1. Малко преди края пък Рахим Стърлинг вкара „дежурното“ си попадение, в своя мач №200 за Сити, пред 39 222 зрители и донесе четвърта поредна победа на своите.

Преди това обаче той направи няколко пропуска, а и вратарят на домакините още в първата минута спаси опасен удар на Марез. След това пък наставникът им Марко Силва трябваше да прави принудителна смяна, защото при първата атака на гостите Тио Уолкот получи тежък удар в главата и бе изнесен на носилка.

В 12-ата минута удар гостите удариха гредата чрез Гюндоган, после Пикфорд спаси с крак изстрел на Марез, а след това Яри Мина изчисти пред голлинията.

Манчестър Сити поведе в 24-ата минута, когато Марез проби и намери Де Бройне, който центрира към Жезус, а последният засече с глава отблизо.

Евертън се опита да отговори веднага, но Едерсон показа класа на няколко пъти, макар че в 33-ата минута бе преодолян след грешка на Фернандиньо при изчистването на дълго подаване в наказателното поле.

От нея се възползва Айоби, който продължи към Шеймъс Коулмън и той от малък ъгъл прехвърли вратаря, а Калдърт-Люин докосна топката с глава на самата голлиния за 1:1.

"Карамелите" можеха дори да стигнат до пълен обрат още преди почивката, а скоро след нея Илкай Гюндоган имаше втора страхотна възможност да се разпише, след като получи от Стърлинг в наказателното поле, но ударът му бе блокиран.

В 54-тата минута Мина бе изпуснат в наказателното поле и засече отблизо центриране на Сигурдсон от фаул. Топката тупна в земята, след което се насочи под гредата, но Едерсон демонстрира страхотен рефлекс и спаси.

В 60-ата минута Марез изведе със страхотно подаване по земя Стърлинг зад обраната, но английският национал не успя да намери вратата. Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро се появи игра в 66-ата минута, заменяйки Габриел Жезус.

Пет по-късно Рияд Марез даде преднина на гостите от свободен удар, в 77-ата Калвърт-Люин пропусна да изравни за втори път, след което Едерсон отново трябваше да показва класа, за да се стигне до 84-ата минута.

Тогава Стърлинг се разписа от добавка, след като Пикфорд изби с крак удар на Агуеро и бившият играч на Ливърпул стреля силно, а топката рикошира в напречната греда и тупна зад голлинията – 3:1.

ОБЗОР НА СЪБОТНИТЕ СРЕЩИ ВИЖТЕ ТУК.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки