Сензациите в пресата: Вратар иска да напусне Славия, Бодуров дори не тренира с ЦСКА

Ботев Пд вдигна национал за Славия, Локо Пд с нов договор за Абдулахи, Томаш залага на двама с името Александър и още…

Сензациите в пресата: Вратар иска да напусне Славия, Бодуров дори не тренира с ЦСКА

Сензациите в пресата днес, неделя, 29.09.2019 година:

„Меридиан мач“: Вратар иска да си ходи от Славия
Антонис Стерякис се чувствал излъган от ръководството на Славия и иска да си ходи, тръбят медиите в Гърция в навечерието на двубоя с Ботев (Пд). Вратарят в момента е в ролята на резерва на колегите си Георги Георгиев и Георги Петков. „Кариерата му очевидно върви надолу. Нещата се обърнаха, след като реши да преподпише със Славия, а преди това се смяташе, че е близо до сделка с Олимпиакос“, обявиха журналистите от съботното предаване „Спорттайм“. Медията има информация, че бащата на Стерякис ще търси изход от тази ситуаия. За целта той ще дойде у нас, за да преговаря с ръководството на „белите“ за бъдещето на наследника си. През този сезон Стерякис записа само 3 мача, в които допусна 5 гола. Георги Георгиев има шест, а легендата Георги Петков се появи два пъти на вратата. Веднъж това стана принудително. Ветеранът трябваше да влиза по спешност в игра, защото Стерякис бе изгонен при гостуването на Лудогорец. 

„Тема спорт“: Локо Пд вади нов договор за Абдулахи

Ръководството на Локомотив Пловдив ще предложи нов договор на крайния защитник Мустафа Абдулахи. Нигериецът подписа с черно белите в началото на 2018-а за срок от 2,5 години. Настоящият му контракт е до юни 2020-а. От Нова година обаче той ще е свободен да преговаря и подписва предварителни договори с други клубове. От "Лаута" искат да задържат 23-го-дишния бранител за по-дълъг период. Наскоро Мустафа се възстанови напълно от тежка контузия и вече е готов за игра. Желанието на старши треньора Бруно Акрапович е да задържи младока, който при добро развитие може да бъде продаден. Все още няма яснота около това дали сънародникът на Мустафа - Стивън Езе, ще остане на "Лаута". Неговият договор изтича в началото на 2020 година. Шефовете на Локо вече му предложиха нови условия, но са категорични, че повече няма да променят предложението си и ако Езе не е съгласен с него, ще се наложи двете страни да се разделят. Утре смърфовете гостуват на Витоша в Бистрица.

„Меридиан мач“: Бодуров дори не тренира с ЦСКА
Изпадналият в немилост Николай Бодуров вече дори не тренира с основния състав на ЦСКА. Националът отсъстваше вчера от последното занимание на „червените“ преди заминаването на отбора за Стара Загора. Това се видя от клипа, който бе пуснат на официалния сайт, и от който стана ясно, че всички тренират в идеално настроение в отсъствието на капитана си. Известно е, че Бодуров бе изваден от състава под претекст, че се кара непрекъснато на съотборниците си. По-късно стана ясно и, че не е изпълнявал някои от треньорските указания. Защитникът едва ли ще се върне в игра за „червените“ и трябва да договори ситуацията си с ръководството. Люпко Петрович вече няколко пъти подчерта, че собствениците имат думата за Бодуров. Той едва ли ще бъде извикан от Балъков и в националния отбор.

„Меридиан мач“: Томаш залага на двама с името Александър

Притиснатият до стената треньор на Берое Александър Томаш залага тази вечер почти всичко на двама свои футболисти, които носят името Александър и са му адаши. Това са Василев и Цветков, на които се разчита много за успех срещу фаворита ЦСКА. Сашовците дори не пътуваха за гостуването на Берое на Поморие в турнира за Купата на България и трябва да бъдат свежи тази вечер. За сметка на това Педро Еуженио няма да попадне дори в разширената група за мача. Португалецът лекува разтежение, получено още преди мача с Локо (Пловдив), и отново не успя да се възстанови. В Стара Загора обаче се говори, че Еуженио не е в добри отношения с треньорския щаб и сам няма желание да играе. Очаква се атаката на Берое да бъде водена от Йосипович. Легендата Мартин Камбуров ще остане резерва, тъй като едва ли ще изкара целия мач, който се очаква да бъде изпълнен с физически сблъсъци, но със сигурност ще влезе след почивката. Берое няма победа като домакин над ЦСКА от 1990 година. Тогава старозагорци победиха с 1:0 с гол на Тодор Станев с удар от границата на наказателното поле, а мачът се игра на осветление. Близо 30 години по-късно отборът ще се опита да повтори позабравения успех. 

„Меридиан мач“: Ботев Пд вдигна национал за Славия
Националът на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров е възстановен и ще може да излезе като титуляр срещу Славия. Защитникът пропусна гостуването на Миньор (Пк) за Купата на България заради болки, които го преследват от началото на сезона. Димитров обаче стиска зъби и играе на инжекции. Липсата му в Перник бе, за да може да си почине за днешната битка с „белите“. „Жълто-черните“ са притиснати до стената и нямат право на нова издънка. Особено у дома. Феновете се надяват, че Желко Петрович ще сложи край на експериментите около състава. До този момент той пробва какво ли не, но без съществен успех. Напротив, Ботев се срина до незавидното 13-о място в класирането.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки