Сериозни кадрови проблеми за Етър преди визитата на Арда днес

"Виолетовите" няма да могат да разчитат на Даниел Младенов, както и на още половин дузина играчи

Сериозни кадрови проблеми за Етър преди визитата на Арда днес

Арда приема Етър днес от 17:30 часа на стадион "Лаута". Кърджалийци набират ско­рост в последно време, дока­то виолетовите все така се лутат в резултатите от на­чалото на сезона. За капак ми­налата седмица боляри­те допуснаха конфузна загуба с 1:2 от Ботев Гълъбово за купата.

Търновци влизат в срещата с Арда с куп проблеми. Най-голяма­та липса е на голмайс­тора на първенството Даниел Младенов, кой­то е вкарал 8 от 11-те попадения на Етър през сезона. Той има конту­зия, поради която ще пропусне не само мача с Арда, но и този с Локо Пд на 5 октомври. Мла­денов е под въпрос и за двубоите на национал­ния отбор с Черна гора на 11-и и Англия на 14-и. Несъмнено крилото ще попадне в плановете на бившия си треньор в Етър Красимир Балъков, но може да се ока­же, че не е в достатъч­но добро състояние, за да играе.

Младенов обаче да­леч не е единствената липса на "Ивайло". Росен Кирилов няма как да разчита на бранителя Яни Пехливанов, халфо­вете Румен Руменов и Никола Колев и нападателите Боджадж и Петков. Добрата новина е, че Етър има право да използва тарана Ивайло Димитров, който е преотстъпен именно от Ар­да. Двата клуба обаче са се разбрали Косъма да играе.

В последните 5 мача във всички турнири Етър редува победи у дома със загуби навън. Болярите биха Берое (2:1) и Ви­тоша (1:0), но като гости пад­наха от Ботев Bp (1:2), Лудогорец (0:2) и Ботев Глб (1:2). Вио­летовите са в серия от 8 по­редни визити, в които нямат победа, което трябва да е сиг­нална лампа за треньора Кирилов. В тези срещи тимът е за­писал едва 2 равенства и 6 за­губи. Последният успех бе с 2:0 над Локо Пд на 7 май. А поред­ните им поражения навън са 4, включително 1:2 от Славия.

Кадровата ситуация в Арда преди днешния мач пък е дос­та по-добра. На разположение не е само наказаният напада­тел Елиша Сам, който натрупа 5 жълти картона. В група­та не попадна и крилото Ми­хаил Александров, който все още не е в необходимата фор­ма, за да играе. Той беше дълго извън терените заради кон­тузия.

Арда спечели 3 от последни­те си 4 мача във всички турни­ри - 3:2 над Славия, 2:1 над Бо­тев Bp и 2:0 над Хебър за купа­та. Падна само от Лудогорец (0:2) като гост. Стамен Белчев вече поизбистря стил, но пред­вид дългата селекция отборът тепърва ще се сработва. Коле­банията на Белчев са свързани с англичанина Конър Рандъл. Специалистът се чудеше дали да рискува и да го пусне като титуляр, въпреки че не е в дос­татъчно добро физическо със­тояние, за да издържи повече от 60 минути. Основната за­дача пред Арда сега е да заздра­ви отбраната, след като за 10 кръга допусна 15 гола.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки