Лалова: Истинската битка започва сега!

На първата тренировка навън се почувствах доста зле, разкри атлетката

Лалова: Истинската битка започва сега!

Ивет Лалова спечели първото си бягане на Световното първенство в Доха. Тя беше най-бърза в серията си на 200 м с 22.79 сек. Веднага след бягането си тя сподели, че е в отлична форма.

 
„Чувствам се по-добре, отколкото преди старта. Все пак е Световно първенство, нищо че е първо бягане и трябва да е най-лесно. Вълнувах доста и имаше напрежение в мен, имаше в Бономи, и Симоне (б.а. треньорът й и съпругът й). Идвайки насам, вече не се сдържахме, защото този път трябваше повече от всякога да чакаме докато стигнем до това Световно първенство. Но сега започва истинската битка. Иска ми се да кажа, че ще е по-лесно, но сега започва трудното. Вълнувам се, защото съм в добра форма. Иска ми се да успея да я покажа“, коментира Ивет.
 
„Това, че не стартирах на 100 м ми помогна. Пристигах тук, мислейки, че съм видяла какво ли не като климатични условия, но това което заварих, не сме го виждали до сега. На първата тренировка навън се почувствах доста зле. Откривайки, че има зала, която се поддържа еднаква температура, започнах да я ползвам и това е добрият вариант“, продължи атлетката ни.
 
„Беше важно да победя в серията си, защото двете спринтьорки които бяха неотлъчно до мен (б.а. Джоди Уиляма и Муджинка Камбунджи) не са случайни. Да, влизат първите три от серията, но победителката влиза като лидерка в един от полуфиналите. Така че това беше важна победа“, каза още Лалава.
 
„Честно да ви кажа, още когато излезе програмата и виждайки, че няма никаква почивка, аз знаех, че неизменно трябва да избирам между двете дисциплини, защото ще бъде много трудно да се направят и 100 м и 200 м. С Та Лу сме с един мендижър и от него знам, че тя до 4:30 часа тази нощ е била на допинг контрол, пресконференции и всичко останало. Т.е. знаех, че бягане на 100 м води със себе си много умора, което с нищо не помага, когато на следващия ден започва 200 м. Така беше и с мъжете – много се умориха. Знам, че съм добре и нямам право на грешки и затова трябва да си подредя нещата правилно. Стискайте палци за полуфинала“, завърши спринтьорката. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки