Сари пожела безгрижен Ювентус

Треньорът на "старата госпожа" говори преди утрешния сблъсък с Байер (Леверкузен)

Сари пожела безгрижен Ювентус

Треньорът на Ювентус Маурицио Сари предизвика леко недоумение на пресконференцията си преди двубоя срещу Байер Леверкузен в Шампионската лига, като заяви, че иска да види своя тим „безгрижен” на терена.

Под ръководството на назначения през лятото италианец „бианконерите” все още нямат загуба в официален мач. Те обаче стартираха кампанията си в ШЛ с равенство 2:2 срещу Атлетико Мадрид в мач, в който торинци бяха взели аванс от 2:0 рано във втората част.

Сега във вторник се изправят срещу Байер Леверкузен, който в Бундеслигата се намира само на точка зад лидера Байерн Мюнхен, което е предпоставка за нов тежък двубой. „В момента не можем да мислим за Интер (който е лидер в Серия А без изпусната точка и ще се изправи срещу Юве в следващия кръг – б.р.)”, каза Сари. „Байер е само на точка зад Байерн Мюнхен, като е тимът в Бундеслигата с най-добри физически качества. Разполага с различни бегачи.”

„Ще ни бъде изключително трудно. Би било невероятна грешка да мислим за нещо друго извън мача утре. В този турнир всеки инцидент може да бъде ключов.”

„Единственото задание, което съм поставил за себе си, е да излезем от групата, нататък ще го мислим. Трябва да бъдем безгрижни, когато играем на терена. Шампионската лига не бива да става обсесия.”

„Точно в този момент е трудно за италианските отбори да бъдат фаворити в Шампионската лига: за мен английските тимове са фаворитите”, добави Сари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки