ВАР помогна на Арсенал да вземе точка от Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)

Здраво дерби под дъжда на "Олд Трафорд", "дяволите" остават на победа от "топчиите"

ВАР помогна на Арсенал да вземе точка от Юнайтед (ВИДЕО+СНИМКИ)
Арсенал измъкна 1:1 при гостуването си на Манчестър Юнайтед от 7-ия кръг на Висшата лига. Гостите трябва да са благодарни и на системата за видеоповторения, след чиято намеса беше зачетено изравнителното попадение на Пиер-Емерик Обамеянг. Скот Мактомини беше дал аванс на Юнайтед в заключителните секунди на първата част.
 
Със спечелената точка Арсенал измести Уест Хем от четвъртото място. И двата тима имат по 12, но "артилеристите" са с по-добра голова разлика. Юнайтед остава далеч от лидерите. Тимът има само две победи от началото на сезона и е на 10-а позиция с 9 т.
 
Двата тима изиграха здраво дерби под дъжда на "Олд Трафорд". Първият точен удар в мача обаче дойде едва в 29-ата минута. Тогава Андреас Перейра проби на скорост, финтира защитник и стреля по земя, но Лено спаси. В ответната атака шут на Пепе мина над вратата. В 31-ата минута гостите поискаха дузпа за игра с ръка на футболист на Юнайтед в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.
 
 
 
Най-доброто положение за Арсенал беше в 44-ата минута, когато при бърза контраатака Виктор Линдельоф се подхлъзна, Сака стреля по диагонала, но Де Хеа изби. Топката обаче попадна у Матео Гендузи, който на метри от вратата не успя да преодолее стража на Юнайтед. Де Хеа извади топката в ъглов удар. 
 
Секунди по-късно “червените дяволи” поведоха. Рашфорд настигна топката на аутлинията и я върна към границата на наказателното поле, където я посрещна Скот Мактомини. Шотландецът насочи топката под гредата - 1:0!
 
 
Арсенал изравни в 58-ата минута. Аксел Туанзебе сбърка при изнасянето на топката, а Сака изведе Обамеянг сам срещу Де Хеа. Габонецът прехвърли вратаря, но радостта му бе кратка, тъй като страничният съдия вдигна флага за засада. След намесата на ВАР обаче главният рефер беше категоричен: попадението е редовно - 1:1.
 
 
 
Минута по-късно Арсенал можеше да вкара втори гол. Калъм Чеймбърс центрира към точката на дузпата, където Сака бе оставен сам и стреля без подготовка. Топката обаче се отклони в тялото на Хари Магуайър и мина над вратата.
 
Последваха много силни минути на Юнайтед. В 64-ата удар на Пол Погба от границата на наказателното поле мина на сантиметри от гредата. В 70-ата пък след центриране на Ашли Йънг от ъглов удар Мактомини не уцели вратата. Три минути по-късно Хари Магуайър се оказа на стрелкова позиция и от границата на наказателното поле изпрати топката под гредата, но Лено успя да избие.
 
 
 
В добавеното време на срещата Маркъс Рашфорд опита късмета си от свободен удар на метри от наказателното поле. Нападателят стреля мощно във вратарския ъгъл, но Лено внимаваше запази равенството.
 
 

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: 
Де Хея, Туанзебе, Линдельоф, Магуайър, Йънг, Мактомини, Погба, Андреас, Лингард, Джемс, Рашфорд

 
Арсенал: Лено, Чембърс, Сократис, Луис, Колашинац, Торейра, Дака, Гендузи, Пепе, Обамеянг, Сака

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки