Мисия Лондон е любима на Байерн

Юношата на Арсенал Серж Гнабри се закани на Тотнъм преди историческия мач

Мисия Лондон е любима на Байерн

Тотнъм и Байерн за първи път ще кръстосат шпаги на ниво Шампионска лига.

Всъщност двата отбора не са се срещали от повече от 35 години.

През 1983/84 те играха в Купата на УЕФА, а шпорите компенсираха загубата с 0:1 в Мюнхен и спечелиха с 2:0 у дома в третия кръг на турнира. Лондончани продължиха напред и вдигнаха трофея, финалистът от миналия сезон в турнира на богатите пропиля два гола аванс в първата си среща от груповата фаза и направи 2:2 с Олимпиакос. Баварците пък се разправиха с Цървена звезда на своя земя - 3:0.

Съботната победа с 2:1 над Саутхемптън беше потенциално определяща сезона на шпорите. Те играха почти час с човек по-малко, но момчетата на Маурисио Почетино показаха характер и стигнаха до ключови три точки. Това е тип мач, за който Тотнъм мечтае от дълги години, но мюнхенският колос пътува до Лондон с ясната цел да спечели и на хартия да си осигури участие в елиминационната фаза.

Ще бъде интересно да видим как ще се развие историята на шпорите през следващите няколко седмици. Кристиан Ериксен и Ян Вертонген може би вече не искат да бъдат част от клуба, но нощите на Шампионската лига винаги са специални, особено когато отборът се изправя срещу Байерн за първи път от 35 години. Тотнъм спечели 8 от последните си 11 домакинства в турнира на богатите, включително и най-скорошните си 4 двубоя срещу германски представители.

Подобно на своя опонент Байерн също влиза в този мач след успех в първенството. Баварците обаче не бяха убедителни срещу Падерборн - 3:2. Но все пак им бе достатъчно, за да окупират върха в Бундеслигата. Момчетата на Нико Ковач са без загуба в 8-те си мача след Суперкупата на Германия. 

Мюнхенският колос може да има 7 поредни титли в първенството, но не е вдигал европейската купа от 2012/13, което е твърде дълго за клуб от техния род.

Спокойно можем да кажем, че Байерн се наслаждава на гос-туванията си в Лондон в последно време, след като спечели 4 от най-скорошните си 5 срещи в столицата на Англия, включително и финала в ШЛ през 2013-а, когато бе съкрушен Борусия Д. Тази вечер ще живее дълго в паметта на всички, свързани с баварците.

Любимата жертва в този период на мюнхенския колос беше съседът на Тотнъм - Арсенал. Освен това Байерн няма загуба в последните си 9 визити в Европа, което е индикация, че шпорите днес имат пред себе си планина за изкачване.

Маурисио Почетино няма да може да разчита на новите попълнения Джовани ло Селсо и Райън Сесеньон за предстоящия мач, докато колегата му Нико Ковач ще бъде без Леон Горецка и Ян-Фийте Арп. Добрата новина за баварците е, че Люка Ернандес и Иван Перишич са вече здрави и тръгнаха за Лондон с отбора.

Юношата на Арсенал и настоящ нападател на баварците Серж Гнабри пък се закани на Тотнъм: 

"Аз съм юноша на топчиите и на всеки е ясно какво трябва да направя в предстоящия двубой. Имах много щастливи моменти в Лондон, но сега идвам тук, за да си свърша работата професионално. Мисля, че ще изпълним задачата си, ще покажем добра игра и ще спечелим."
Ад в Белград! Зверски бой между ултраси на Партизан и Звезда

За щастие полицията е реагирала доста бързо

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Шави: Утре играем за титлата

Той смята, че успех в Ел Класико ще върне отбора в борбата за челото

Алегри: Целта ни е Шампионска лига

Треньорът на Ювентус иска да стигне финал за Купата на Италия

Барселона продължава преговорите за Олмо

"Каталунците" са влезли в преговори с агентите на халфа

Дортунд преговаря с Хумелс за нов договор

Защитникът може да остане за още една година, макар да е на 35 години

Кристенсен е сигурен за бъдещето си

Бранителят ще остане в Барселона и за следващия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки