Марселиньо тръгва за Унгария, Недялков готов за цял мач

Наш национал даде предимство на Ференцварош, треньорът Ребров се закани на Лудогорец

Марселиньо тръгва за Унгария, Недялков готов за цял мач

Плеймейкърът Марселиньо ще пътува с Лудогорец за сблъсъка с Ференцварош от група Н на Лига Европа. Бразилецът получи лека травма по време на гостуването на Дунав в неделя, което бе спечелено с 1:0.

Офанзивният халф напусна терена в Русе в 58-ата минута, а на негово място в игра се появи Горалски. Очаква се звездата на разградчани да може да стартира в Будапеща. Ако все пак треньорът Станислав Генчев реши да не го рискува, то сред титулярите ще е израелецът Дан Битон.

Добрата новина за Генчев е, че Антон Недялков ще може да издържи 90 минути. Той игра срещу Дунав, след като се върна от лечение на мускулна контузия. Очаква се обаче Недялков да бъде вляво на отбраната, а не както бе в Русе, когато действа в центъра, пише „Тема спорт“.

Лудогорец заминава за Унгария утре в 11:30 часа с чартърен полет от Варна. Пресконференцията на стадион "Групама Арена" ще бъде в 18:30 часа, а в нея участие освен Станислав Генчев ще вземе и централният нападател Клаудиу Кешеру. Разградчани тръгват за България веднага след срещата с Ференцварош, чийто треньор Сергей Ребров обеща отборът му да се покаже в различна светлина срещу Лудогорец.

"Срещу Варда не беше никак лесно. Постигнахме по-трудна победа, отколкото през миналия сезон. Видно е, че очакванията към нас са по-големи. Все пак успяхме да вземем трите точки срещу много компактен отбор. За всеки двубой се готвим отделно. Сега ни предстои такъв срещу Лудогорец и ние ще изглеждаме по съвсем различен начин. Отново ще изберем правилната тактика", каза Ребров, явно визирайки факта, че отборът му вече два пъти победи разградчани този сезон в квалификациите за Шампионската лига.

Междувременно българският национал Камен Хаджиев, който играе в елитния унгарски Академия Пушкаш, заяви, че Ференцварош има леко предимство в предстоящото домакинство на Лудогорец от Лига Европа.

"Мисля, че ще се получи интересен мач. И двата отбора се познават много добре, все пак вече играха през лятото. Надявам се този път Лудогорец да победи, но според мен Ференцварош има леко предимство. Смятам, че на този етап унгарците са малко по-добър и обигран отбор. Лудогорец привлече много нови играчи, които в последните мачове показват, че започват да се сработват, но може би им трябва още малко време. Ще стискам палци за Лудогорец", заяви Хаджиев, който смята, че местното първенство е по-добро от българското.

"Унгарският шампионат със сигурност е с няколко идеи по-силен от българския. Почти всички отбори имат нови и хубави стадиони, добра база. Организационно също са по-добре, както и финансово, факт е, че МОЛ Види през миналата година и Ференцварош през тази елиминираха Лудогорец, който е хегемон в българския футбол в последните години. Това е показателно. Ние пък с Академия Пушкаш през зимата бихме ЦСКА в контрола с 3:1 в Испания", каза Хаджиев, който бе повикан за евроквалификациите с Черна гора (11 октомври) и Англия (14 октомври).

"За мен е чест да играя за родината. Надявам се да получа шанс за изява и да оправдая доверието. Много ми се иска да прекъснем лошата серия без победа, защото България го заслужава."

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки