Ивет Лалова: Целта ми на финала е лично постижение

Малко си поплаках, докато чаках резултатите, призна атлетката

Ивет Лалова: Целта ми на финала е лично постижение
Ивет Лалова-Колио си поставя за цел лично постижение във финала в спринта на 200 метра тази вечер от 22.35 часа на Световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар.
 
35-годишната Лалова снощи завърши трета във втория полуфинал с 22.58 секунди и продължи борбата за отличията с най-добро от двете "щастливи губещи" времена от трите серии.
 
"Целта ми на финала е лично постижение. Добре съм. Нямам никакви проблеми, да чукна на глава и на дърво. Надявам се да имам късмет да направя още по-хубаво бягане.
 
Оценявам много този финал, защото не знам още колко ми остават", коментира европейската вицешампионка в дисциплината от Амстердам 2016, която през този сезон има 22.45 секунди, а личният й рекорд в дисциплината е 22.32 секунди от 2015 година.
 
"Преди старта гледах момичетата около мене и си преброих моите финали и участия на големи първенства и това ми даде доста голяма сигурност. Стана едно хубаво бягане. Аз съм доволна.
 
Видях, че финиширахме заедно и трите, а за второто място "Сейко" ни нареди през една стотна. Знаех, че е много рисковано, но сме на финал. Малко си поплаках, докато чаках резултатите. Правихме си сметки за този финал, но винаги е различно и по-трудно, отколкото очакваш", каза още Лалова.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки