Габриела Петрова: Ядосана съм на себе си, никой не ми е виновен!

"Технически не се получаваше скокът"

Габриела Петрова: Ядосана съм на себе си, никой не ми е виновен!

Малко не достигна. 14.12 м за финал е постижимо. Ядосана съм на себе си, аз не се справих днес, никой не ми е виновен – нито време, нито писта, всичко е перфектно. Но явно аз не успях да преборя себе си, коментира пред BGathletic.com Габриела Петрова представянето си в квалификациите на троен скот от Световното първенство в Доха. 

 
Българката сподели още, че се е справила с травмата, която я извади от Балканидата преди месец, но не се е справила технически със скоковете. Тя постигна 13.98 м.
 
"Технически не се получаваше скокът. Разбегът беше добре и на трите стъпвания, само че първа, втора крачки бяха много малки, съответно сбор никакъв, което пък няма как да доведе до хубав резултат. Отскачане липсваше, имаше само едно вървене напред, което без отскачане пък не е достатъчно.
 
Пропуснах Балканиадата заради травма. Напълно здрава съм сега, така и дойдох тук, нямам физически проблем. Травмата беше едно разтежение на адуктура, което се получи на Белмекен, където бяхме на лагер, непосредствено преди балканските игри. Около 15-20 дни продължи цялото лечение, наруши тренировъчния ритъм, но щом съм тук, няма какво да се оправдавам. Аз днес не се справих.“
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки