Арсенал продължава без грешка в Лига Европа (ВИДЕО)

"Топчиите" разгромиха с 4:0 Стандард, млада бразилска надежда отбеляза два гола

Арсенал продължава без грешка в Лига Европа (ВИДЕО)

Арсенал постигна втора убедителна победа в груповата фаза на Лига Европа. Лондончани разбиха белгийския Стандард Лиеж с 4:0 на “Емиратс”, като успехът им можеше и да е по-изразителен. Те стигнаха до тази победа, въпреки че Унай Емери даде шанс за изява на някои от младите футболисти, които оправдаха доверието. 18-годишният Габриел Мартинели отбеляза първите два гола, а Джо Уилок направи резултата 3:0 още в 22-ата минута. Дани Себайос се разписа през второто полувреме, когато лондончани пропуснаха още доста възможности.

След шестата си поредна домакинска победа в евротурнирите Арсенал е едноличен водач в група F с пълен актив от шест точки. В следващите срещи на тима му предстоят два двубоя с португалския Витория Гимараеш.

Арсенал започна вихрено от първата минута, а 18-годишният бразилец Габриел Мартинели даде солиден аванс на лондончани в рамките на 3 минути, когато се разписа на два пъти.

Привлеченият през лятото футболист първо вкара с глава след центриране на Тиърни, а след това с красив удар в далечния ъгъл и в 16-ата минута тимът на Унай Емери вече водеше с 2:0. Мартинели пристигна от Итуано за 6 милиона паунда, а това е вторият мач, в който започва като титуляр. Преди седмица това се случи за първи път и той вкара два гола на Нотингам в Купата на Лигата. "Артилеристите" продължиха с атаките и в 21-ата минута Джо Уилок направи резултата класически. Удар на Нелсон бе блокиран, но топката стигна до Уилок, който я насочи към мрежата.

"Топчиите" имаха тотален контрол, въпреки че и гостите стигнаха до 2-3 ситуации пред вратата на домакините. Мартинели на няколко пъти се размина с хеттрик, като на два пъти не успя да реализира трети гол в началото на втората част. Бразилецът обаче се отчете с асистенция за четвъртия гол на Арсенал. Той намери прекрасно Дани Себайос, а испанецът вкара първия си гол за клуба.

Последваха още пропуски от страна на домакините, въпреки че Емери пусна в игра и някои от основните си играчи, като Пиер-Емерик Обамеянг и Никола Пепе.

АРСЕНАЛ - СТАНДАРТ 4:0
1:0 - Мартинели (13)
2:0 - Мартинели (16)
3:0 - Уилок (22)
4:0 - Себайос (56)

ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки