Сензациите в пресата: Тулуза идва за Стаси и Роберта

Арда иска да приеме ЦСКА в Кърджали, Ренан ляга под ножа?

Сензациите в пресата: Тулуза идва за Стаси и Роберта

Най-интересните теми от българската преса днес, 4 октомври:

 

„Тема спорт”: Тулуза идва за Стаси и Роберта

 

В неделя Левски гостува на Лудогорец. Мачът в Разград е от 20:15 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Срещата, която може да доведе до разместване в класирането, ако сините спечелят, ще бъде наблюдавана от доста чуждестранни мениджъри и скаути. Сред тях ще са и представители на Тулуза. Те вече изгледаха мач на сините - срещу Славия в "Овча купел", който бе спечелен с 2:0. В него добро впечатление остави младокът Станислав Иванов, който вкара хубав гол след дълъг индивидуален рейд. Той ще продължи да бъде следен, както и Роберта. Двамата офанзивни играчи правят силна кампания. 20-годишният Станислав не е пропуснал и един шампионатен мач от началото на сезона. В 11 срещи е отбелязал 5 гола. Той е ползван от Хубчев предимно на десния фланг на нападението. На върха на атаката пък е 21-годишният холандец Роберта. Той е бил на игрището в 8 сблъсъка от първенството, като в тях е отбелязал 6 попадения. Интересното е, че когато Найджъл е поразявал противниковата мрежа, то Левски не е губил двубой - 5 победи и 1 равенство.

Сините обаче няма лесно да се разделят с играчите си, защото искат да запазят състава и да го усилват. Сред тези, които предизвикват интереса на чуждестранни клубове, е и Паулиньо. През лятото за бразилеца имаше оферта от швейцарския Лугано - поне така се похвалиха от този клуб, но Левски не я прие. Продаден бе единствено Давиде Мариани. Той премина в Шабаб АлАхли за 1,417 милиона евро.

 

„Тема спорт”: Арда иска да приеме ЦСКА в Кърджали

 

Арда иска да приеме ЦСКА за купата в Кърджали. В момента дебютантът в елита очаква отговор от БФС, който трябва да позволи това да се случи. Чисто лицензионно "Арена Арда" покрива всички изисквания за мачове в елита, с изключение на липсата на осветление. В случай че двубоят е през светлата част от деня обаче няма никакъв проблем да се проведе в Кърджали. През миналия сезон имаше случаи, в които втородивизионни отбори домакинстваха за купата, без да имат осветление. А съоръжението на Арда е в пъти по-добро състояние.

В Кърджали са сигурни, че ако ЦСКА гостува в града, ще се получи голям празник, а посещаемостта ще е много висока. Двубоят с армейците ще е между 29 и 31 октомври (вторник-четвъртък) и ще е един от най-интересните дуели в осминафиналите за купата. По-рано през сезона червените победиха с 3:2 в Борисовата градина за първенство. Арда е воден от бившия треньор на ЦСКА Стамен Белчев. В състава пък са ексиграчите на армейците Иван Караджов, Александър Георгиев, Михаил Александров и Спас Делев. Треньор на вратарите е Стоян Колев, който е сред най-успешните състезатели под рамката на ЦСКА през настоящия век.

Ръководството на Арда беше планирало да стартира подмяна на тревното покритие на своя стадион. Това обаче ще бъде отложено, ако от БФС позволят срещата с армейците да се играе в Кърджали. Дебютантът в елита също така работи активно по поставянето на осветление. Надеждите в клуба са прожекторите да са готови за старта на пролетния дял.

 

„Тема спорт”: Ренан ляга под ножа?

 

Бразилският вратар на Лудогорец Ренан дос Сантос може да се подложи на операция. От разградския клуб не разкриват точно каква е травмата на стража, получена в двубоя срещу Арда. Факт е, че заради нея той пропусна гостуването на Дунав през уикенда, което бе спечелено с 1:0. Тогава под рамката на разградчани бе Пламен Илиев, а на пейката остана Хорхе Браун. 30-годишният бразилецът тръгна "на куц крак" към Будапеща, където снощи орлите играха срещу Ференцварош в двубой от втория кръг на Група Н на Лига Европа. Лекарският щаб все пак направи необходимото, за да може той да е в групата за мача, а не алтернатива на Пацо Тигъра да бъде 19-годишният Дамян Дамянов, който пази за дубъла на клуба във Втора лига.

Ренан дос Сантос най-вероятно няма да може да започне като титуляр и по време на неделното домакинство на Левски. Мачът е от 20:15 часа и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. А по време на паузата в първенството най-вероятно ще претърпи хирургическа интервенция. Не е ясно и колко ще продължи възстановяването му, ако се стигне до такава. През лятото Ренан удължи договора си с клуба (старият изтичаше в края на годината), а след това си върна и мястото в стартовата единайсеторка. В пет шампионатни мача този сезон 30-годишният бразилец не е допуснал нито един гол. Той има още 1 суха мрежа в 3 двубоя в евротурнирите.

 

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки