ШОК: Благо Георгиев с оферта от клуб от efbet Лига

Бившият национал се завръща на терена

ШОК: Благо Георгиев с оферта от клуб от efbet Лига

Бившият национал Благой Георгиев разкри, че смята да се завърне в игра. 37-годишният атакуващ халф има оферта от българския елит, а също така от Русия. Засега Благо не е решил къде ще възобнови кариерата си, но е решен да го направи. За последно той игра в руския Оренбург през 2017 година. Ето какво още сподели бившата звезда на Славия, Алавес, Цървена звезда и руската Премиер лига пред sportal.bg.

 

- Здравей и честита рожба! Да ти е жив и здрав!

 

- Здравей и благодаря! Това е най-хубавото нещо в живота. Всеки, който е родител, знае за какво говоря. Чувството е страхотно, истински празник! Ще се радвам, разбира се, ако някой от синовете ми ме наследи на терена, но аз не съм от родителите, които контролират живота на децата си. Всеки има право да решава сам какъв иска да стане.

 

- Следиш ли футболната ситуация у нас?

 

- Да, следя я. Като не съм активен футболист, ми остава доста време и следя доста мачове - в България, Англия и т.н. На никой професионален спортист не му е лесно да каже "стоп". Освен това, когато гледам какво е положението, си казвам, че имам още какво да дам на футбола. Имам три оферти и до две-три седмици ще получа яснота около бъдещето. Смятам да се завърна на терена и това не е шега. Едната оферта е от българския елит, но засега не искам да споменавам името на отбора. Другите две предложения са от Русия.

 

- Виждаме, че бележиш 4 гола за Министерство на финансите, във форма си.

 

- Ха-ха, това беше на малки вратички. Забавлявам се с приятели. Но иначе, да, поддържам сериозно форма - всеки ден тренирам. Имам нужда от подготовка месец-два и ще съм напълно готов да се върна на футболния терен. Както казах, има предложения, вървят разговори и мисля, че имам още какво да покажа.

 

- Идва двубой с Англия. Дай прогноза за него.

 

- В националния отбор на Англия са някои от най-добрите футболисти в света, но пък защо да не ги бием веднъж и ние. Всичко става. Кой очакваше, че през 1994 година ще стигнем до медалите. Приятел съм с Краси Балъков, знам колко му е трудно. Трябва да имаш и кадри, с които да работиш, не става само с желание. Проблемът са ни кадрите. Всички говорят, че трябва да се работи в школите, че трябва да се започне от детско-юношеския футбол, но никой нищо не прави година след година, затова сме на това дередже. Така или иначе аз обичам изключително много националния отбор и съм му голям фен, пожелавам успех!

 

- Снощи гледа ли мача на Лудогорец в Лига Европа?

 

- Да, играят много добре и заслужено печелят точки. Бях на гости на Ангел Петричев преди около месец и видях базата и стадиона, които са направили в Разград. Тези хора работят, влагат пари и логично берат плодовете на своя труд. Базата им е нещо извънземно, уникално. Няма как при тези инвестиции във футбола и при този начин на работа, да не постигнеш подобни резултати. Напълно заслужено този отбор е хегемон в България, другите са много назад спрямо тях.

 

 

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки