Среща на истината ще вдига Ботев Пд срещу врачани

Георги Самуилов привика тарторите, Сашо Ангелов реалист за ситуацията в двата отбора

Среща на истината ще вдига Ботев Пд срещу врачани
Тежката криза в Ботев Пловдив принуди собственика Георги Самуилов за втори път в последните няколко дни да посети отбора. Това стана вчера, преди канарчетата да отпътуват за Враца, където днес от 15:00 часа гостуват на местния Ботев в мач от поредния кръг на първенството.
 
Бизнесменът се появи на базата на Коматево по обед и влезе в съблекалнята, където остана няколко минути. Разговор на истината - така го определиха близки до клуба, тъй като и мачът във Враца се явява такъв. При евентуален нов негативен резултат със сигурност ще има сериозни трусове при пловдивчани. Засега треньорът Желко Петрович упорито се ползва с доверието на собственика, но при загуба не е сигурно дали ситуацията ще остане същата.
 
Любопитното по време на разговора е, че босът Самуилов категорично е настоял никой друг освен той и играчите да бъдат в съблекалнята. Така извън нея са останали треньорът и спортният директор Адалберт Зафиров.
 
Малко след това бизнесменът е привикал на четири очи двама от тарторите в отбора - капитана Лъчезар Балтанов и голмайстора и звезда на жълто-черните Тодор Неделев. С тях Самуилов е имал отделен и по-дълъг разговор, от който е искал да разбере какво липсва на тима и на какво се дължи кризата. След срещата отборът веднага потегли за Враца, а Георги Самуилов остана още около 10-15 минути в канцелариите на клуба.
 
Само преди няколко дни собственикът на жълто-черните направи публично изявление, в което посочи важни неща за ситуацията в Ботев, както и постави условие за краткосрочна промяна на облика на отбора и интегриране на млади играчи. Последното, което Самуилов обеща, е да се срещне лично с отбора, за да разговаря за проблемите и три дни по-късно срещата стана факт.
 
Ботев Враца се намира в абсолютно същото положение като това на противника Ботев Пловдив преди днешния мач на стадион "Христо Ботев". И двата тима са с по 9 точки, като нямат победа в последните четири кръга. Врачани за последно спечелиха трите точки преди повече от един месец - на 26 септември у дома срещу Етър Велико Търново с 2:1. Тогава Валери Домовчийски се разписа два пъти. Последваха две загуби от Лудогорец и Арда, равенство у дома срещу Дунав и поражение на „Герена" с 1:3.
 
На въпрос ще успее ли да вдигне Ботев Враца след серията от четири мача без победа, треньорът Сашо Ангелов отговори: 
 
"Нали затова съм треньор на отбора, за да го вдигна. Стараем се. Когато и където да срещнем Ботев Пловдив - това е силен отбор с много качествени футболисти, трябва да се опитам да спечелим. Сами знаете и виждате с какви играчи разполага съперникът. Няма криза или такива неща, за които се говори!".
 
В часовете преди мача и от двата отбора не изразиха притеснения относно състоянието на терена въпреки рязко влошените метеорологични условия и дъждове в последните два дни в страната.

 

Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки