Арсич бесен на тима си заради слабата защита

Не може за 20 минути да имаме 5 файла, критичен е треньорът на Балкан

Арсич бесен на тима си заради слабата защита
Треньорът на Балкан Йовица Арсич разкритикува играта на тима си в защита след загубата от Левски Лукойл в мача за Суперкупата (71:82).
 
„Не играхме добре в защита. Не може за 20 минути да имаме само пет фаула и в двете части да не сме влезли в бонус. Оставихме и контраатаки, и отворени стрелби.
 
Не бяхме адекватни в защита и практически дадохме крила на момчетата от Левски, за да играят по-лесно. Като вземеш предимство от 10-15 точки, всичко върви много лесно", заяви Арсич.
 
Той обясни и на какво се дължи сривът през втората част на мача:
 
„Те много лесно вкарваха. Играхме и със състезатели, които в момента може би не заслужават минути, но ако искаме да си разширим състава и да ги приспособим да са готови до края на шампионата, трябва да жертваме някакво време. Някои от тях не си свършиха работата, както трябва и това се отрази на резултата", добави специалистът пред bgbasket.
 
„Ние не направихме простите неща - да прекъсваш контраатаки, да се бориш в защита, да стреляш, като си сам. За това не трябва да се сработват, това са индивидуални решения на състезателите.
 
Те трябва да са готови, но като погледнете опита на външните състезатели на Левски, в сравнение с тези, които играят в момента за нас, разликата е огромна. Те имат баскетболисти, които вече са печелили Купата, ставали са шампиони много пъти", сподели Арсич.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки