ОБЗОР: Пет отбора с равни точки на върха в Германия (РЕПОРТАЖИ)

Шалке пропусна да се възползва от издънката на шампиона Байерн и да оглави класирането, вижте всички резултати

ОБЗОР: Пет отбора с равни точки на върха в Германия (РЕПОРТАЖИ)

Шалке 04 допусна късен гол и стигна само до 1:1 у дома срещу закъсалия Кьолн в мач от седмия кръг на германското футболно първенство. 

Йонас Хектор смълча Гелзенкирхен в 90-ата минута, разписвайки се с глава след корнер, след като преди това Суат Сердар бе извел „минцорите“ напред в 72-ата минута.

След ремито възпитаниците на Давид Вагнер се изкачиха на четвъртото място с 14 точки, колкото имат още четири отбора в Бундеслигата! 

Това стана факт, след като по-рано през деня шампионът Байерн (Мюнхен) допусна изненадваща загуба вкъщи с 1:2 от Хофенхайм. Баварците не успяха да надвият днешния си съперник, който по традиция е коварен отбор за тях.

Хофенхайм започна по-добре мача и създаде първото опасно положение, а до сериозен натиск на домакините се стигна чак след 25-та минута, когато атаките им се изредиха една след друга и удари отправиха Гнабри, Алкантара, Толисо и Левандовски. 

Бебу и Адамян отвърнаха с добри положения пред Нойер, но немският страж не бе затруднен. След почивката Скьов също стреля опасно, но без резултат. 

В 54-та минута обаче Адамян откри резултата за гостите след добро подаване на Денис Гейгер. След като изостанаха в резултата домакините вдигнаха още повече темпото и Гнабри и Левандовски отново застрашиха Бауман. 

Така се стигна до 73-та минута, когато полякът се разписа за изравняването на резултата, комбинирайки добре с Томас Мюлер. Радостта на домакините обаче трая точно шест минути, след като Адамян отново матира "баварската машина" и изведе Хофе напред.

До края на срещата Суле и Гнабри отправиха изстрели от дистанция в опит да спасят поне точката за баварците, но без успех. В 90-та минута дори Мануел Нойер се включи в атака при изпълнение на корнер, но ударът му мина встрани от целта. 

По същото време в другия по-интересен мач Байер (Леверкузен) изпусна отличен шанс да се изкачи на първото място, след като завърши наравно 1:1 с РБ Лайпциг. В много динамичен мач, в който и двата отбора показаха много добра игра в атака първият гол падна в мрежата на "биковете" и то чак в 66-та минута. Точен за "аспирините" бе Кевин Воланд. 

Нкунку обаче изравни в 78-та минута, с което успя да спаси ценната точка за РБ Лайпциг, която ги задържа на втората позиция в класирането.

Така след съботния ден цели пет отбора са с равен брой точки на върха - Байерн, Лайпциг, Фрайбург, Шалке и Байер (Леверкузен).

Ето и всички резултати от съботните срещи в Германия:

Байерн (Мюнхен) – Хофенхайм 1:2

Байер (Леверкузен) – РБ Лайпциг 1:1

Фрайбург – Борусия (Дортмунд) 2:2

Падеборн – Майнц 05 1:2

Шалке – Кьолн 1:1

РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ ВИЖТЕ ТУК

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Германия надигна глава за обрат над Нидерландия (ВИДЕО)

Тони Кроос с мач №108 за Бундестима

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Германия изненада неприятно Франция в Лион (ВИДЕО)

Маншафта стигна до успех с 2:0

Ройс е готов да остане в Дортмунд, но раздялата е по-реален вариант

Клубът не му предлага нов договор

Звездата на Леверкузен: Бъдещето ми не зависи от решението на Чаби Алонсо

"Не свързвам пътя си с неговия", каза Флориан Вирц

Айнтрахт връща Ван де Беек на Юнайтед, няма да го откупува

Той отпадна от сметките на треньорското ръководство

Шаби Алонсо реши къде продължава

Треньорът е желан от 3 гранда

Нагелсман с подробности за травмата на Нойер

Много досадна травма, призна селекционерът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки