ОБЗОР: Пет отбора с равни точки на върха в Германия (РЕПОРТАЖИ)

Шалке пропусна да се възползва от издънката на шампиона Байерн и да оглави класирането, вижте всички резултати

ОБЗОР: Пет отбора с равни точки на върха в Германия (РЕПОРТАЖИ)

Шалке 04 допусна късен гол и стигна само до 1:1 у дома срещу закъсалия Кьолн в мач от седмия кръг на германското футболно първенство. 

Йонас Хектор смълча Гелзенкирхен в 90-ата минута, разписвайки се с глава след корнер, след като преди това Суат Сердар бе извел „минцорите“ напред в 72-ата минута.

След ремито възпитаниците на Давид Вагнер се изкачиха на четвъртото място с 14 точки, колкото имат още четири отбора в Бундеслигата! 

Това стана факт, след като по-рано през деня шампионът Байерн (Мюнхен) допусна изненадваща загуба вкъщи с 1:2 от Хофенхайм. Баварците не успяха да надвият днешния си съперник, който по традиция е коварен отбор за тях.

Хофенхайм започна по-добре мача и създаде първото опасно положение, а до сериозен натиск на домакините се стигна чак след 25-та минута, когато атаките им се изредиха една след друга и удари отправиха Гнабри, Алкантара, Толисо и Левандовски. 

Бебу и Адамян отвърнаха с добри положения пред Нойер, но немският страж не бе затруднен. След почивката Скьов също стреля опасно, но без резултат. 

В 54-та минута обаче Адамян откри резултата за гостите след добро подаване на Денис Гейгер. След като изостанаха в резултата домакините вдигнаха още повече темпото и Гнабри и Левандовски отново застрашиха Бауман. 

Така се стигна до 73-та минута, когато полякът се разписа за изравняването на резултата, комбинирайки добре с Томас Мюлер. Радостта на домакините обаче трая точно шест минути, след като Адамян отново матира "баварската машина" и изведе Хофе напред.

До края на срещата Суле и Гнабри отправиха изстрели от дистанция в опит да спасят поне точката за баварците, но без успех. В 90-та минута дори Мануел Нойер се включи в атака при изпълнение на корнер, но ударът му мина встрани от целта. 

По същото време в другия по-интересен мач Байер (Леверкузен) изпусна отличен шанс да се изкачи на първото място, след като завърши наравно 1:1 с РБ Лайпциг. В много динамичен мач, в който и двата отбора показаха много добра игра в атака първият гол падна в мрежата на "биковете" и то чак в 66-та минута. Точен за "аспирините" бе Кевин Воланд. 

Нкунку обаче изравни в 78-та минута, с което успя да спаси ценната точка за РБ Лайпциг, която ги задържа на втората позиция в класирането.

Така след съботния ден цели пет отбора са с равен брой точки на върха - Байерн, Лайпциг, Фрайбург, Шалке и Байер (Леверкузен).

Ето и всички резултати от съботните срещи в Германия:

Байерн (Мюнхен) – Хофенхайм 1:2

Байер (Леверкузен) – РБ Лайпциг 1:1

Фрайбург – Борусия (Дортмунд) 2:2

Падеборн – Майнц 05 1:2

Шалке – Кьолн 1:1

РЕПОРТАЖИ ОТ ВСИЧКИ МАЧОВЕ ВИЖТЕ ТУК

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки