Реал взе дербито с преследвача си, Азар се отпуши (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бензема, Модрич и Хамес също се разписаха, Тони Кроос се контузи след 34 минути на терена

Реал взе дербито с преследвача си, Азар се отпуши (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал Мадрид спечели с 4:2 домакинството си на Гранада от 8-ия кръг на Ла Лига и запази мястото си на върха в класирането. Тимът на Зинедин Зидан има 18 точки, с четири повече от днешния си съперник и Атлетико Мадрид, който обаче има мач по-малко. 

 
Мачът започна пефектно за "белите" които поведоха още във втората минута. Бейл пусна превъзходен пас  към Карим Бензема, който хвана в крачна вратаря на гостите и с техничен удар вкара за 1:0. 
 
 
Добрите изяви на домакините продължиха и в 11-ата минута Дани Карвахал изтърва от удобна позиция. След още 5 и Федерико Валверде се отчете с пропуск, след като се остана непокрит при центриране, но прати топката право в ръцете на вратаря Силва. 
 
В 34-та минута Тони Кроос бе заменен принудително от Лука Модрич. В добавеното време на първата част дойде моментът и на Еден Азар. Гостите сгрешиха при изнасянето на топката, Валверде изведе Азар сам срещу Силва и белгиецът много прехвърли стража на Гранада за 2:0. Това беше и първият гол на Азар с бялата фланелка. 
 
 
Реал бе по-добрият отбор и след почивката, а след час игра падна и трети гол. Азар проби по дясното крило, влезе към наказателното поле и върна назад към Лука Модрич. Хърватинът стреля от около 25 метра и прати топката в скобата за 3:0. 
 
 
В 67-та минута Ареола подари дузпа на Гранада и Мачис намали. Малко след това гостите имаха шанс за втори гол, но след разбъркване Рафаел Варан изчисти от голлинията. Гол все пак падна при последвалия ъглов удар. Топката беше отклонена към задна греда, където Домингош Дуарте се пребори с пазача си и на празна врата вкара за 2:3. 
 
Логичното все пак се случи и в заключителната част на мача Хамес Родригес сложи точка на спора след хубаво подаване на Алваро Одриосола.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки