Академик Бултекс наниза 17 тройки и разгроми Ямбол

Вижте коментарите от двата лагера след мача

Академик Бултекс наниза 17 тройки и разгроми Ямбол

Академик Бултекс 99 изигра много резултатен мач за старт в Националната баскетболна лига.

Пловдивският тим победи гостуващия Ямбол след сериозна резултатност - 116:78. Домакините отбелязаха 17 тройки от 29 опита.

Към края на мача минути за пловдивчани записаха и юношите Йоанис Кикрилис и роденият също през 2004 г. Марио Боянов, който записа и точка.

С 9 точни стрелби от далечна дистанция се отличи завърналият се в България Тенчо Тенчев. Той завърши с 27 точки и успеваемост от 75%. Васил Бачев добави 23 точки, Алекс Лонг се отличи с 18, а Уил Пери – с 15 т. Василие Кнежевич дебютира в България с 12 точки, а Обрад Томич – с 11.

За Ямбол се отличиха Петар Вукович с 18 точки, Стейвиън Алън - със 17 и Александър Матушев - с 13.

На почивката на мача уменията си показаха малките надежди от академията The Little Team.

КОЙ КАКВО КАЗА СЛЕД СРЕЩАТА?

Асен Николов (треньор на Академик Бултекс 99):

„С оглед на това, че ни бе първи мач у дома, е нормално, че имаше напрежение, но момчетата се справиха добре. Преди почивката имахме добро нападение, но изглежда се увлякохме и позволихме Ямбол да ни вкара лесни кошове. Разликата можеше да е по-голяма на почивката, защото имахме невероятен процент от тройката и всичко ни се получаваше. Имах моите притеснения заради колебанията в контролите, но поздравявам момчетата. Имаме добри стрелци, както всяка година. Това ни е философията – да бъдем балансирани на периметъра и под коша. Справихме се подходящо като за първи мач. Вярвам в новите момчета в отбора, изисквам от тях много, със сигурност не им е лесно, тъй като свикват с нови изисквания. Имаме да работим много, нужна ни агресивна защита, ще използваме по-голяма ротация.“

Тенчо Тенчев (състезател на Академик Бултекс 99):
„Преди мача имаше малко напрежение. Беше интересно да видим докъде сме стигнали, отборите все още са непознати. След това заиграхме добре, не им дадохме шанс да се върнат в мача. Тройката ми върза днес, тренираме добре, днес ще вкарвам аз – утре друг. Не си спомням мач, в който да съм вкарал 9 тройки – 7, 8 съм имал, но не и 9. Чувствам се добре тук, доволен съм, но тепърва ще имаме още по-реална преценка за отбора ни. В началото сме, още има напасване.“

Иван Чолаков (треньор на Ямбол):
Не знам дали това беше мач. Отборът на Академик Бултекс 99 играеше баскетбол, ние ги гледахме и им ръкопляскахме. Нито в защита, нито в нападение бяхме конкурентни и оттам дойде голямата разлика. Очаквах да изглеждаме по-добре, но чужденците ни дойдоха късно и още не приличаме на отбор. Надявам се с течение на мачовете да придобием необходимия облик.

Стоян Петков (капитан на Ямбол):
Разликата наистина е доста голяма и трябва да видим грешките си. Личи си, че още не сме готови, но това не ни оправдава. Надявам се възможно най-бързо да влезем в релси. Превъзхождаха ни във всички компоненти, особено в далечната стрелба и борбата. В другия мач излизаме за победа. 
 
Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки