Милан обърна Дженоа в луд мач с 3 червени картона (ВИДЕО)

Рейна се превърна от грешник в герой, спасявайки дузпа и поста на Джампаоло

Милан обърна Дженоа в луд мач с 3 червени картона (ВИДЕО)
Милан постигна драматичен успех с 2:1 след обрат при визитата си на Дженоа от седмия кръг на Серия „А“.

Преди срещата в Италия се появиха информации, че наставникът на „росонерите“ Марко Джампаоло ще бъде уволнен, ако тимът му не вземе трите точки, а срещата на "Луиджи Ферарис" приключи с 3 червени картона и пропусната от домакините дузпа в края. 

Още шестата минута Лукас Лерагер нанесе първия удар, но Рейна успя да улови. В 11-ата капитанът на домакините Доменико Кришито беше заменен принудително от Давиде Бираски. 

В 41-ата минута пък Шьоне изпълни свободен удар и топката мина през ръцете на испанския страж, за да спре в мрежата му – 1:0. 

Точно преди почивката пък резервата на "грифоните" Рикардо Сапонара получи червен картон за протест от скамейката.

Джампаоло предприе две промени на почивката, пускайки Леао и Лукас Пакета на местата на Кшищоф Пьонтек и Хакан Чалханоглу. Това даде мигновен резултат и Милан заигра с по-голямо желание. 

Още в 51-ата минута при бързо изпълнен фаул Ернандес направи пробив до аутлинията и от изключително малък ъгъл промуши топката във вратата за 1:1. 

Едва две минути след това Бираски игра с ръка в собственото си наказателно поле. Арбитърът дълго гледа повторенията на ВАР и в крайна сметка отсъди дузпа в полза на "росонерите". 

Кеси пое отговорността да я изпълни, като успя да я превърне в гол, а Бираски получи директен червен картон.

В 60-ата минута изстрел на Пинамонти мина над вратата, а в 79-ата минута численото равенство на терена бе възстановено, след като Давиде Калабрия също беше изгонен заради втори жълт картон. 

Секунди преди края на редовното време пък домакините получиха дузпа след дискусионно нарушение на Рейна срещу Куаме. Нападателят сякаш преигра в ситуацията, но въпреки това съдията потвърди решението си с ВАР. Рейна обаче се реабилитира и спаси изпълнението на Шьоне, за да донесе успеха на Милан.

Той бе четвърти за „росонерите“ и те вече имат 9 точки, с четири повече от предпоследния в класирането тим на Дженоа. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки