Стоичков представи книгата си пред десетки фенове в Торонто

Подготвят четвърто издание на автобиографията, ще има тур и в Барселона

Стоичков представи книгата си пред десетки фенове в Торонто
Най-продаваната биография в България за 2018 г. - "Христо Стоичков. Историята", достигна и до феновете в Торонто.
 
Легендата на българския футбол Христо Стоичков лично представи биографичната си книга, написана в съавторство с Владимир Памуков, в най-големия канадски град по покана на вестник "Български хоризонти".
 
Събитието е четиринадесетото поред представяне на книгата, след две изключително успешни турнета в България и две премиери в чужбина - в Лондон и Чикаго. Срещата в Торонто се проведе в "Парамаунт Ивенспейс"- една от най-луксозните зали в канадския мегаполис.
 
Освен с бурни овации от десетките събрали се фенове на легендарния футболист, Стоичков бе посрещнат и от българин, облечен като гвардеец, и момиче в народна носия. Те му поднесоха вино и питка под звуците на българска народна музика.
 
Камата започна речта си пред феновете с благодарност към хората, помогнали му да стигне там, където е днес, сред които - редом с неговото семейство, треньори, съотборници и съратници - специално място заемат и самите фенове. 
 
"Аз съм щастлив и горд, че от една малка държава сме излезли големи спортисти, защото спортът учи на много неща. Спортът ни учи на това какво е труд и какво е да се уважаваме. Ние доказахме, че една малка държава може да ражда големи спортисти", заяви Камата.
 
Специални гости от България в канадския град бяха и популярният български актьор и комик Христо Гърбов и театралният и филмов режисьор Иглика Трифонова. Носителят на наградата "Аскер" представи пред публиката специално подготвен скеч, който приповдигна настроението в залата, а режисьорката развълнува публиката със своята различна филмова гледна точка към таланта и постиженията на неподражаемия футболен гений.
 
Срещите на Христо Стоичков с фенове ще продължат и през декември. Преди това Камата, Владимир Памуков и тяхната "Христо Стоичков. Историята" ще гостуват във Варшава, а през 2020 г. се подготвя събитие и в Барселона.
 
Поради големия читателски интерес издателство "Софтпрес" подготвя четвърто издание на бестселъровата биография. "Христо Стоичков. Историята" се превърна в най-продаваната биография в България през 2018 г. - очаква се до края на годината да достигне 70 000 тираж.

 

Рикардиньо бяга от Левски

Вижте подробности

В Левски минаха на специален режим

Ще подобряват физическата подготовка на играчите

Събрин отряза ЦСКА

Кондиционният треньор Кирил Динчев запълни щаба на Стамен Белчев

Вижте условието Стамен Белчев да остане треньор на ЦСКА

Ако спечели Купата

Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Националите ни по футзал преодоляха предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки