Сензациите в пресата: УЕФА назначава съперник на България за контрола на 14 ноември

Жеферсон се дърпа за нов договор с ЦСКА; Преговарят за школа на Реал М в Самоков

Сензациите в пресата: УЕФА назначава съперник на България за контрола на 14 ноември

Най-интересните теми от българската преса днес, 10 октомври:

 

„24 часа”: УЕФА назначава съперник на България за контрола на 14 ноември

 

УЕФА най-вероятно ще назначи съперник на България за задължителната дата за контролни срещи, когато националният ни отбор няма мач, а останалите съперници в групата ни от европейските квалификации играят помежду си. Според регулацията на УЕФА за 2018-2020 г., свързана с европейското първенство през 2020-а, приятелските срещи, организирани в рамките на централизирането на търговските права, също се играят на датите, посочени в Календар 2018-2020 на националните отбори. Под надзора на администрацията на УЕФА участниците в евроквалификациите трябва да организират контроли на датите, на които не играят квалификационни двубои. България все още няма организирана приятелска среща за 14 ноември. Тогава селекцията ни почива по програма в групата, докато един срещу друг се изправят Англия срещу Черна гора и Чехия срещу Косово. „Лъвовете" трябва задължително да играят контрола. Българският футболен съюз опитва да организира възможно най-удачна проверка спрямо изискванията на селекционера Красимир Балъков и плановете за подготовка, насочени към месец март, когато ще са плейофите в Лигата на нациите - последна надежда за България да се класира за Евро 2020. 

По информация на „24 часа" последно е преговаряно за спаринг с Колумбия, като вариант са били и други отбори от Латинска Америка. До споразумение обаче още не се е стигнало, което увеличава шансовете УЕФА да ни назначи съперник. На предишната си дата от официалния календар, в която нямахме квалификационна среща -10 септември, гостувахме за приятелски мач в Ирландия, загубен 1:3. Двубоят бе уреден година по-рано. Съперниците ни в групата имат следните контроли: Черна гора срещу Унгария (2:1 на 5 септември) и срещу Беларус (19 ноември). Косово срещу Дания (2:2 на 21 март) и Гибралтар (10 октомври). Чехия срещу Бразилия (1:3 на 26 март) и Северна Ирландия (14 октомври). Вместо контроли през юни Англия игра мачове от финалите в Лигата на нациите срещу Швейцария и Холандия.

Сега на България до края на 2019 г. предстоят квалификациите с Черна гора (11 октомври в Подгорица) и Англия (14 октомври в София), след това приятелски мач на 14 ноември и последната евроквалификация срещу Чехия на 17 ноември в София.

 

„Тема спорт”: Жеферсон се дърпа за нов договор с ЦСКА

 

Левият бек на ЦСКА Жеферсон на този етап се дърпа за нов договор с клуба. Той получи предложение преди повече от месец, а в интервю за "Тема Спорт" заяви, че иска да парафира и това е само формалност. Впоследствие обаче Жеферсон загуби титулярния си статут, като в последния месец щабът твърдо разчита на Брадли Мазику. Французинът показва по-силни изяви от южноамериканеца. В настоящата ситуация Жеферсон е размислил и на този етап не бърза да подпише. Левият бек явно иска гаранции, че ще играе редовно, но е ясно, че няма кой да му даде такива. Контрактът на бразилеца е до края на този сезон и ако не парафира нов, от 1 януари ще може да преговаря с други клубове.

Отворен е въпросът какво ще се случи и с халфа Рубен Пинто. Неговият договор също е до края на този сезон. Португалецът беше в немилост по-рано през кампанията, но впоследствие беше върнат в състава. Той е тартор на чужденците в ЦСКА. Най-вероятно това ще е последният сезон на Пинто с червената фланелка.

В същото време солидна група фенове изгледа тренировката на ЦСКА от лагера в Банско. Около 50 привърженици проследиха следобедното занимание в Разлог, а след това се снимаха с играчите и взеха автографи. ЦСКА от години не беше идвал в този регион. Армейците ще се готвят в Банско и околностите до събота, когато играят контрола с Пирин Бл. Мачът е в Благоевград от 17:00 часа. Червените са отседнали в 5-звездния лукс на хотел "Кемпински" в Банско. 

 

„Меридиан мач”: Преговарят за школа на Реал М в Самоков

 

Депутатът и член на комисията по въпросите на Младежта и спорта в парламента Валентин Милуше разкри, че се водят преговори с Peaл Мадрид за откриване на футболна школа за деца под егидата на европейския колос в Самоков. Възпитаникът на НСА в момента е кандидат за кмет на планинския град и е амбициран да възроди спорта в родния си край. Той поддържа отлични отношения със спортния министър Красен Кралев, както и с министъра на туризма Николина Ангелкова, които подкрепят проекта. Вероятно става въпрос за сътрудничество между местното спортно училище и фондация „Реал Мадрид", което вече бе осъществено във Видин. 

„Да, водим преговори с Реал Мадрид за откриване на футболна школа за деца в Самоков. В момента градът има своя любим отбор - баскетболният. Трябва да го подкрепяме и поддържаме, но аз лично съм уверен, че може да помогнем повече и на футболния клуб. Рилски спортист не заслужава да е на последното място в Трета лига. Искам да възстановим спортните съоръжения за лека атлетика, биатлон, ски скок, мотопистата... Амбициран съм да развивам сериозно зимните спортове", коментира Милушев.

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки