Сензациите в пресата: Мениджъри мътят главата на Тиам

Локо (Пд) с последна оферта към Стивън Езе, Желко си чака 20 заплати накуп

Сензациите в пресата: Мениджъри мътят главата на Тиам

Най-интересните теми от българската преса днес, 11 октомври:

 

„Тема спорт”: Мениджъри мътят главата на Тиам

 

Формата на халфа на Левски Кали Тиам в последните мачове спадна. От сенегалеца се очакваше много повече особено в последния двубой на сините - гостуването на Лудогорец, загубено с 0:2. В Разград той бе доста несигурен, не успя да направи така, че да пресича в зародиш атаките на домакините и да даде стабилност в зоната пред защитата. Причината за "криволиченето" на Тиам в последно време е, че мениджъри са завъртели главата на полузащитника с обещания да му осигурят добър трансфер през зимата. Към него има интерес от Турция, както и от Русия. Той вече е играл в тези първенства. 25-годишният халф е носил екипа на Газиантепспор, а последният му тим, преди да дойде на Терена", бе Динамо Москва.

Треньорският щаб на Левски се надява в паузата на първенството Тиам да успее да си върне формата. Иначе сините не планират да се разделят с най-добрите си играчи през зимата. Сред тях са младоците Станислав Иванов и Найджъл Роберта, които вече влязоха в полезрението на френския елитен Тулуза. През зимата Петър Хубчев ще опита да подсили тима на няколко поста. Той иска от ръководството да бъдат взети играчи в защита и халфовата линия. Не е ясно и дали от клуба ще подновят интереса си към звездите на Ботев Пловдив Кристиан Димитров и Тодор Неделев. През лятото сините не успяха да ги привлекат.

 

"Тема спорт": Локо (Пд) с последна оферта към Стивън Езе

 

Локомотив (Пловдив) ще направи финален опит да задържи Стивън Езе. Това ще се случи в понеделник. За тогава е планирана среща между нигерийския бранител, спортния директор Георги Иванов-Гонзо и старши треньора Бруно Акрапович. В началото на седмицата босненският специалист се връща на "Лаута" от родината си, където в момента си подновява тапията.

"Сядаме и говорим. Ако остане - добре, ако ли не, ще сме наясно какво да правим в бъдеще", заяви Акрапович.

25-годишният Езе е несменяем титуляр при "черно-белите" от пролетта на 2018 година насам. Снажният бранител има на сметката си 54 шампионатни двубоя. През този сезон не е пропуснал нито един мач от първенството - в 12 срещи е реализирал 3 гола. На "Лаута" се надяват усилията им да подпишат нов договор със Стивън да се увенчаят с успех. Контрактът на нигериеца с клуба изтича с края на годината и той вече може да води преговори с други клубове, в които да премине като свободен агент.

 

„Меридиан мач”: Желко си чака 20 заплати накуп

 

Казусът в Ботев (Пловдив) покрай раздялата с треньора Желко Петрович все повече се заплита. Специалистът продължава да отказва да си тръгне от Пловдив и не приема да разтрогне при предложените му от клуба условия. Въпреки че на няколко пъти черногорецът повтори, че не е в Пловдив за пари, изискванията му на раздяла с „жълто-черните" са непосилни. Той иска клубът да му изплати накуп всички заплати по двегодишния договор. На практика той е работил само четири месеца, а иска да си тръгне с още 20 възнаграждения в сметката. В момента Ботев няма как да си позволи подобно разхищение и надеждите са, че ръководството ще стигне до разумно споразумение с Петрович. Очаква се днес той да има разговор лично със собственика Георги Самуилов и двамата да договорят условията по раздялата.

В същото време далеч по-сговорчив се показа помощникът, който дойде заедно с Желко в Ботев. Жарко Лучич се е договорил за всичко с изпълнителния директор Иван Йотков. Договорът му вече е прекратен и той си тръгна от Пловдив. От сряда към щаба на Ферарио Спасов се присъедини и Диян Божилов. Той заедно с Лилчо Арсов са новите асистенти в първия тим.

 

Женският ни национален отбор домакинства на "Александър Шаламанов"

Приемаме Армения на 9 април

Цунами не тренира с Левски 24 часа преди дербито

Костов спокоен за състоянието на бранителя

Капитанът на Славия аут за "Герена"

Загорчич обяви групата за мача с Левски

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки